MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Αλλαγές στην εκλογή προέδρου των κοινοτικών συμβουλίων


Δύο αλλαγές στον «Κλεισθένη», ανακατεύουν ξανά την τράπουλα της κατάρτισης ψηφοδελτίων και αυτών ακόμη των υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό αξίωμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση:

    Αλλάζει ο τρόπος εκλογής του προέδρου των κοινοτήτων, η οποία θα γίνεται πλέον ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους, υποψηφίους, των δύο πρώτων συνδυασμών. Η διατύπωση αυτή καταργεί τους επικεφαλής των τοπικών συνδυασμών, που προβλέπει μέχρι σήμερα ο «Κλεισθένης».
    Αυξάνεται το όριο των υποψηφίων για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Στο εξής, ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και 50%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου