MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


του Νίκου Οικονόμου

Το μακρινό 1996, εγώ ο δεξιός , ψήφισα ΠΑΣΟΚ (δεν έβαλα σταυρό σε κανέναν βουλευτή). Ο λόγος ήταν ο περίφημος νόμος ΠΕΠΟΝΗ (ΑΣΕΠ) ένας νόμος που έβαζε τέλος στα ρουσφέτια στις κλαδικές και στις τοπικές. Έδινε το δικαίωμα στο όνειρο σε αυτόν που δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη να διεκδικήσει μια θέση στο δημόσιο αρκεί να ήταν άριστος. Δεν είχα προσωπικό όφελος από αυτόν τον νόμο , το πτυχίο μου δεν μου έδινε το δικαίωμα διότι είχα χαμηλό βαθμό. Έδινε το δικαίωμα στους άριστους να διεκδικήσουν θέση. Ένας νόμος που περιόρισε κατά πολύ τα ρουσφέτια των διορισμών και την δημιουργία κομματικών στρατών. Για την Ιστορία ο Πεπονής στις επόμενες εκλογές δεν βγήκε βουλευτής , αλλά κατ εμέ έφτιαξε τον πιο αξιοκρατικό νόμο.

Στο σήμερα λοιπόν, ο κος Γαβρόγλου υπουργός Παιδείας θέλει να διορίσει εκπαιδευτικούς καταργώντας τον νόμο Πεπονή . Ο λόγος είναι προφανής δημιουργία κομματικού στρατού και ψηφοθηρία. Η ΝΔ στην εκπαίδευση πληρώνει και θα πληρώνει για αρκετά χρόνια τον πιο ανίκανο υπουργό που έχει περάσει από ελληνική κυβέρνηση από την μεταπολίτευση και μετά, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός Παιδείας οι απολύσεις εκπαιδευτικών θα είναι για  πάντα το μελανό του σημείο,  του πιστώνω όμως δυο θετικά την προσπάθεια του για άρθρο 16 και το myschool. O Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ως επιστήμονας είναι εξαίρετος ως πολιτικός είναι μια αποτυχία.

Στο δια ταύτα οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που χρειάζεται το εκπαιδευτικό μας σύστημα να γίνουν με ΑΣΕΠ και να δοθούν μόρια στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται και στα ιδιωτικά σχολεία ,αν θέλουν θέση στην δημόσια εκπαίδευση. Πιστέψτε με οι καθηγητές από τα ιδιωτικά σχολεία θα την αναβαθμίσουν το λέω από εμπειρία.

Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να δείχνει τον δρόμο προς την αριστεία και όχι τον δρόμο της κομματοκρατίας αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα μνημόνια της μοίρας μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου