MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Ο κόσμος μετά τον κορωνοϊό: Πώς θα είναι σπίτια, δουλειά – Οι 7 προβλέψεις Bill Gates


Τι αλλαγές θα φέρει στην ζωή μας η μετά την COVID – 19 αναμφισβήτητα θα   προκληθούν  αλλαγές στις ζωές μας, από την απλή καθημερινότητα μας για να φτάσουμε στις αλλαγές στην  οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην Βουλή ότι υπήρξε οργασμός νομοσχεδίων τα οποία είναι εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των προσωπικών ελευθεριών, ο χρόνος θα το δείξει αν θα δικαιωθεί το ΚΚΕ. 

Πριν από  πέντε χρόνια, ο Μπιλ Γκέις είχε επί της ουσίας προβλέψει την πανδημία που σήμερα βιώνει η ανθρωπότητα. Έτσι, κάθε φορά που προβαίνει σε κάποια πρόβλεψη καλό θα ήταν να της δώσουμε σημασία, γι’ αυτό και το TyposThes εντόπισε τις τελευταίες του επτά προβλέψεις για τον κόσμο μετά το τέλος της πανδημίας.  

Ας δούμε, λοιπόν, τις επτά προβλέψεις στις οποίες προέβη ο ιδρυτής της Microsoft.

1.Η νέα νόρμα θα είναι οι απομακρυσμένες δραστηριότητες

Από τις συσκέψεις στη δουλειά μέχρι το ιατρικό ραντεβού η νέα νόρμα θα είναι οι «απομακρυσμένες δραστηριότητες. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Γκέιτς, «Ακριβώς όπως ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε τις γυναίκες στο εργατικό δυναμικό, κάτι που δεν άλλαξε ούτε μετά τον πόλεμο, έτσι και η πανδημία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα σε κάποια πράγματα».

«Ποτέ δεν επιτρεπόταν να αναρωτηθούμε “Θα χρειαστεί να πάω εκεί με φυσική παρουσία”, ωστόσο αυτό θα αλλάξει ριζικά», τονίζει λέγοντας πως αυτό θα ισχύσει τόσο για την εργασία όσο και για άλλες δραστηριότητες.

«Ο τρόπος εκμάθησης, το ραντεβού στο γιατρό ακόμη και μία αγορά αυτοκινήτου θα αλλάξουν δραματικά», προβλέπει ο ίδιος.  

2. Καινοτομίες στο λογισμικό

Όχι μόνο η ιδέα της συνάντησης από απόσταση θα φαίνεται πιο φυσική, αλλά ο Γκέιτς προβλέπει επίσης ότι τα εργαλεία για να το κάνουμε σύντομα θα είναι πολύ καλύτερα από αυτά που έχουμε διαθέσιμα σήμερα. «Το λογισμικό ήταν κάπως αδέξιο όταν ξεκίνησε η πανδημία, αλλά πλέον χρησιμοποιείτε σε τόσο μεγάλο βαθμό που θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα υπάρξουν σημαντικές καινοτομίες στον τομέα αυτό», όπως προβλέπει.

3. Τέλος το 30% των ημερών στο γραφείο και το 50% των ταξιδιών

Οι δυνατότητες για απομακρυσμένες δραστηριότητες θα επηρεάσουν και την εργασία καθώς σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς θα «κοπούν» περισσότερες από το 30% των ημερών που πηγαίναμε στο γραφείο προ του κορωνοϊού. «Αυτό θα επηρεάσει και τις αποφάσεις των εταιρειών για το real estate και την επιλογή των γραφείων τους», αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς.  Ο ίδιος προβλέπει συνέχιση της τηλεργασίας και δουλειά γραφείου κυλιόμενα για τους εργαζόμενους.

Το ίδιο προβλέπει και για τα επαγγελματικά ταξίδια, αναφέροντας πως θα κοπούν περίπου στο 50%.

Άλλωστε, σημειώνεται πως κάποιες εταιρείες – όπως το Twitter – έχουν ήδη ανακοινώσει πως το εργατικό τους δυναμικό θα βρίσκεται μόνιμα σε τηλεργασία.

4. Σεισμός στο real – estate

Οι εργασιακές αλλαγές θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα για το real – estate με εταιρείες κολοσσούς να αποσύρονται από μεγάλα κτίρια, δομές και γραφεία, ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η μόνη αλλαγή για τα ακίνητα.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, οι αλλαγές σε σχέση με την εργασία (λιγότερες ημέρες στο γραφείο, περισσότερες στο σπίτι) θα οδηγήσουν και σε αλλαγές στην αγορά και ενοικίαση κατοικιών καθώς το κέντρο θα γίνει «λιγότερο προτιμητέο».

«Στο κέντρο των πόλεων οι εργαζόμενοι – ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι – ξοδεύουν τεράστια ποσά για σε ενοίκια. Όταν δεν θα χρειάζεται η καθημερινή τους παρουσία στο γραφείο, η κατοικία σε τόσο ακριβά διαμερίσματα θα γίνει λιγότερο ελκυστική και ένα μεγαλύτερο σπίτι έξω από το κέντρο θα γίνει προτιμητέο», αναφέρει και μάλιστα σημειώνει πως και η «λογική» των σπιτιών μπορεί να αλλάξει ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά όσον αφορά την τηλεργασία.

5. Η νέα κοινωνικοποίηση εκτός χώρου εργασίας

Θετικές είναι οι προβλέψεις του Γκέιτς όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, αναφέροντας πως όσο οι εργαζόμενοι θα μειώνουν τις ημέρες εργασίας στα γραφεία θα ανεβαίνει η διάθεση και ο χρόνος για κοινωνικοποίηση με την οικογένεια, τους φίλους και την ευρύτερη κοινότητα. Όπως αναφέρει «η επιθυμία για κοινωνικοποίηση με φίλους θα ανέβει δραστικά καθώς θα μειώνονται οι κοινωνικές επαφές για την δουλειά».

6. Δεν θα επιστρέψουμε στην «κανονικότητα» για πολύ καιρό

Κι αν οι προηγούμενες προβλέψεις δεν ακούγονται ιδιαίτερα αρνητικές, η επόμενη είναι λιγότερο θετική. Σύμφωνα με τον Γκέιτς, ακόμη κι αν το εμβόλιο καταφέρει να «σβήσει» πλήρως τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο κόσμος μας δεν θα επιστρέψει στην «κανονικότητα» μέχρι όλος ο κόσμος να νικήσει την ασθένεια.

«Θα υπάρξει μία φάση όπου μπορεί στις ΗΠΑ (σ.σ. ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό) να έχουμε μειωμένα κρούσματα, ωστόσο, ο ιός θα είναι ακόμη εκεί έξω σε άλλες περιοχές του κόσμου, οπότε θα μπορούσε να υπάρξει μία αναζωπύρωση. Θεωρώ πως η πλειοψηφία του κόσμου θα έχει ιδιαίτερα συντηρητική συμπεριφορά, ειδικά αν έρχεται σε επαφή με μεγαλύτερους ανθρώπους», προβλέπει.  

Η πραγματική «κανονικότητα» θα επιστρέψει όταν όλες οι χώρες θέσουν υπό έλεγχο τον ιό.

7. Η… επόμενη πανδημία δεν θα είναι εξίσου «κακή»

Η γλυκόπικρη πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς είναι πως η… επόμενη πανδημία (σ.σ. έχει ήδη προβλέψει πως σύντομα θα υπάρξει και νέα πανδημία) δεν θα είναι εξίσου «κακή». Ειδικότερα, όπως αναφέρει «ο κυριότερος λόγος που δεν θα έχει τόσο καταστροφικά αποτελέσματα είναι πως θα έχουμε ήδη προπονηθεί στην αντιμετώπισή της. Τα εργαλεία της καραντίνας, των μαζικών τεστ και άλλων αντίστοιχων πρακτικών θα είναι πλέον καλύτερα. Δεν θα είμαστε τόσο ηλίθιοι την επόμενη φορά», αναφέρει.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου