MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ - ΠΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

  


του Νίκου Οικονόμου 

Ο Δημήτρης Κατσικάρης πρώην Ατιπεριφερειαρχής Νήσων και νυν περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος με την περιφερειακή Παράταξη Αττική μπορούμε μπροστά του Γιάννη Σγουρού ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο FACEBOOK   την κάτωθι δήλωση:

" #Υποθαλάσσιος_Αγωγός_Αίγινας

Δύο χρόνια παράταση για να ολοκληρώσει το έργο, ζητάει η εταιρεία από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας!

#Διαφωνώ -Είναι μεγάλο διάστημα "


Συμπληρωματικά σχολιάζει ο κύριος Χατζηπέρος  χρησιμοποιωντας την λέξη Τραγικό.

Το έχω πει , το έχω γράψει, θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά .

Οι πολίτες της Αίγινας οφείλουν πολλά στους προηγούμενους Περιφερειάρχες τον κο Γιάννη Σγουρό και την κα Ρένα Δούρου καθώς και στους Αντιπεριφερειάρχες Νήσων τον Δημήτρης Κατσικάρη  και τον  Τάκης Χατζηπέρο   

Μεγάλη ήταν η συμβολή  του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη . Το μυστικό όλο ήταν το ΦΕΚ που έδινε την δυνατότητα υλοποίησης του έργου  του υποθαλάσσιου αγωγού μέσω  μελέτης κατασκευής. Προς ενημέρωση για να γίνει ένα έργο πρώτα δημοπρατείται η μελέτη και μετά γίνεται η δημοπράτηση του έργου , συνεπώς εδώ κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος. Φυσικά δεν παραγνωρίζω τον διαρκή  αγώνα και τρέξιμο του πρώην δημάρχου Σάκη Σακκιώτη μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του για την υλοποίηση του υποθαλάσσιου. Δεν σταμάτησε ούτε όταν τελείωσε η θητεία του, ήταν δίπλα στον επόμενο δήμαρχο Δημήτρη Μούρτζη και τον βοήθησε όπου χρειαζόταν . Ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης ο οποίος αγωνίστηκε με πάθος για την υλοποίηση του αγωγού (ήταν όνειρο ζωής για αυτόν δυστυχώς για αυτόν κορδέλα δεν θα κόψει). Οι δύο προηγούμενοι δήμαρχοι μπορεί να έχασαν το στοίχημα της καθημερινότητας ΑΛΛΑ για τον αγωγό και για τα μεγάλα έργα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε. Τελευταίο άφησα ένα άλλο  τέως δήμαρχο τον Παναγιώτη Κουκούλη του αναγνωρίζω το εξής την κατάτμηση του έργου ή πιο σωστά τον διαχωρισμό του έργου σε τρία υποέργα που κύριο στόχο είχαν την εύρεση χρηματοδότησης ανά υποέργο . Θεώρησε πως ένα έργο  είναι ο υποθαλάσσιος αγωγός άλλο έργο τα Χερσαία δηλαδή η σύνδεση των δεξαμενών με την κεντρική δεξαμενή και άλλο έργο η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης . Με αυτό τον τρόπο πίστευε πως θα βρει σταδιακά χρηματοδότηση ανά έργο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μια σημαντική σημείωση τους προαναφερόμενους περιφερειάρχες δεν τους έχω ψηφίσει , δεν υπήρξα ποτέ μου υποστηρικτής τους .

Μας έφαγαν οι κομματικές πεποιθήσεις και οι παρωπίδες . Αυτά πλέον για εμένα αλλάζουν   την ώρα της κάλπης θα ψηφίζω αυτούς που προσφέρουν  και υπηρετούν και όχι αυτούς που εξυπηρετούν.

Στο σήμερα θα ξεκινήσω με μιά μικρή ιστορία, ένα μικρό διάλογο,  το καλοκαίρι του 2019  είχαν τελειώσει οι δημοτικές εκλογές και με ρωτάει ο φίλος μου ο Γιώργος .

- πως το βλέπεις θα τελειώσει του χρόνου ο αγωγός ;του απαντώ 

-κράτα μικρό καλάθι 

 Μετά από λίγο καιρό μου κάνει καινούργια ερώτηση πιο εμπλουτισμένη.

- Σφαίρα τα πάει ο δήμαρχος ο καλύτερος που έχει περάσει καθαρίζει την πόλη βάζει μια τάξη νέα πνοή του χρόνου θα συνδεθεί και αγωγός για είκοσι χρόνια δήμαρχος . Πως τον βλέπεις το θέμα του αγωγού;

Ξανααπαντάω

- Κράτα μικρό καλάθι . Άκου λοιπόν την δική μου πρόβλεψη καλοκαίρι του '22 και βλέπουμε Αν θέλεις βάζω  στοίχημα ένα καφέ έτσι για να έχουμε να λέμε.

- Πως το ξέρεις; με ρώτησε 

- Μην βιάζεσαι όλα στην ώρα τους , πάντως για να σε διευκολύνω αν ήμουν επιχειρηματίας εν μέσω κορονοΐου δεν θα έκανα επένδυση αν πρωτίστως δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έχω δουλειά για τα επόμενα δύο χρόνια , διαφωνείς με αυτό που λέω; τον ρώτησα 

- Τι εννοείς γέροντα ; μου είπε

Απάντησα με ένα χαμόγελο.

Ο διάλογος δεν είναι φανταστικός είναι πραγματικός. Το γράφω για να δείξω ότι παρακολουθώ όλες τις εξελίξεις καθώς και τις   ενέργειες που γίνονται σε ότι  αφορούν τα δημοτικά δρώμενα (θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικά), ο κάθε άνθρωπος με τα χόμπι του άλλος έχει το κυνήγι ή τον αθλητισμό εγώ έχω τα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά αυτά που αφορούν την Αίγινα. 

Για την πρόβλεψη μου νιώθω μια πολύ πικρή δικαίωση δεν με ικανοποιεί ήθελα να μην βγώ αληθινός αλλά δυστυχώς βγήκα. 

Την Τρίτη ο ανάδοχος του έργου παίρνει μια παράταση  για την ολοκλήρωση του έργου για ένα χρόνο ενώ έχει ζητήσει δύο χρόνια . Κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι το κόστος του αγωγού αυξήθηκε κατά 1.500.000 ευρώ. Αρχικά ο ανάδοχος είχε ζητήσει 3.000.000 ευρώ. Ενημερωτικά στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ο Δημήτρης Κατσικάρης μειοψήφισε θεωρώντας ότι το ποσό είναι υπερβολικό .

Το ταξίδι του υποθαλάσσιου αγωγού από Σαλαμίνα προς Αίγινα μοιάζει με το ταξίδι του Οδυσσέα προς την Ιθάκη έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια.

Ευχή όλων μας είναι η πραγματοποίηση του , ευτυχώς στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας είναι ο Δημήτρης Κατσικάρης ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για αυτό το έργο και αγαπάει το νησί . Πιστεύω πως δεν θα μείνει άπραγος .

Εν κατακλείδι την Τρίτη  ο ανάδοχος παίρνει παράταση από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας για ένα χρόνο δηλαδή για το τέλος του 2021 . Ο ανάδοχος όμως ζητάει δύο χρόνια παράταση.

Τι σημαίνει η παράταση που ζητάει ο εργολάβος ;

Πολύ απλά επειδή γνωρίζει ότι το έργο δεν μπορεί να το παραδώσει νωρίτερα από δύο χρόνια πρακτικά σημαίνει ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να πάρει παράταση για ένα επιπλέον χρόνο . Τουτέστιν  το έργο του υποθαλάσσιου  , στην καλύτερη περίπτωση , θα ολοκληρωθεί  τον Μάρτιο του 2023. Μέχρι  τότε έχετε γειά βρυσούλες - συγνώμη παρασύρθηκα - το νερό θα έρχεται με την υδροφόρα .  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου