MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες , τον Νοέμβριο του 2010 ο συνδυασμός του Αίγινα Όλοι Μαζί με επικεφαλής τον Σάκη Σακκιώτη  πήρε την λαϊκή εντολή να διοικήσει την Αίγινα για τέσσερα χρόνια - μέχρι τον Αύγουστο του 2014 -. απομένουν δύο χρόνια ακόμα.
Τότε είχαμε βάλει την Αίγινα πάνω από τα κόμματα  και ένας εξ' αυτών είμαι και εγώ.
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται τι έχει γίνει μέχρι στιγμής; τι άλλαξε ; Ως συνδυασμός απευθυνθήκαμε στην λαϊκή βάση της Αίγινας  υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε  οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ότι θα είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας, ότι θα λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τι υλοποιήσαμε από αυτά που υποσχεθήκαμε απαντώ με ειλικρίνεια ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μας έφαγε ή πιο σωστά " σας έφαγε η Ντόλτσε Βίτα αυτό που λένε ζωή γλυκιά" όπως  λέει στο τραγούδι  του  ο Σπύρος Ζαγοραίος.  Χάσαμε την επαφή με τον κόσμο κάποιοι από τον συνδυασμό γίνανε καλαμοκαβαλάρηδες , όμως πρέπει να πω τούτο ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους πωπούς.
Τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής;
  • Μιά Αίγινα γεμάτη σκουπίδια 
  • Μιά Αίγινα που έχει έλλειψη νερού και   οι πολίτες λένε το νερό - νεράκι
  • Εγκατάλειψη της περιφέρειας, πόσες φορές επισκεφτήκατε- επισκεφτήκαμε ως διοίκηση την περιφέρεια; αυτό  καταλογίζαμε στην προηγούμενη διοίκηση (εγκατάλειψη της περιφέρειας). 
  • Ξεχάστηκαν οι σύμβουλοι που στελέχωσαν τον συνδυασμό που εκτέθηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια δεν φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο , δεν έχει γίνει ένα έργο από την δημοτική αρχή. Ξέρετε από πότε έχει να κοπεί κορδέλα στην Αίγινα από το 2006 όταν εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Δημητρίου Μούρτζη ο βρεφονηπιακός σταθμός στον Κοντό , ο οποίος παραμένει ανενεργός και ανεκμετάλλευτος έξι χρόνια.
Με ορίσατε εντεταλμένο σύμβουλο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τον Μαϊο του 2011 σας κατέθεσα εγγράφως πρόταση  για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς όφελος  των δημοτών αποτέλεσμα  αυτής της πρότασης θα ήταν η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών , εξοικονόμηση πόρων τόσο των πολιτών όσο και της δημόσιας διοίκησης ( την πρόταση την είχα στείλει   με ηλεκτρονικό μήνυμα στους αρχηγούς  των παρατάξεων αυτό για την ιστορία ).  Όμως το μείζον θέμα δεν είναι ότι δεν προχώρησε η πρόταση μου αλλά το γεγονός ότι ο οικονομικός σύμβουλος που είχατε προσλάβει δεν είχε αυτή την ιδιότητα και τίτλο ως σύμβουλος. Προσλήφθηκε ως σύμβουλος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δηλαδή είχα τίτλο γλάστρας και ουσιαστικά αρμοδιότητες μηδέν. Επίσης δεν ενημερώθηκα και ούτε ερωτήθηκα από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τόσο για το site aeginadhmos.com  όσο και για το περίφημο site  discoveraegina.gr  άλλη μια απόδειξη ότι δεν είχα αρμοδιότητες ρόλο γλάστρας και εδώ.
Με ορίσατε Αντιπρόεδρο στο Φιστίκι Φέστ χωρίς καν να ερωτηθώ, η ανακοίνωση έγινε σε συμβούλιο της ΚΕΔΑ αποδέχτηκα την πρόταση για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στον συνδυασμό, παρότι Πρόεδρος στο Φιστίκι Φέστ ήταν μη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος (δεν είχα  πρόβλημα ως προς το πρόσωπο της Προέδρου την κυρία Κυπραίου την σέβομαι και την τιμώ ) . Στην συνέχεια τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ ως επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής του Φ.Φ όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Πετρίτης ως υπεύθυνος του μαρκετινγκ δεν με ενημέρωναν για τις ενέργειες τους παρότι ιεραρχικά ήμουν πάνω από αυτούς, ρόλος γλάστρας νο 2. 
ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
- Παρεμπόριο
Μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο κο Γιώργο Πούντο κάναμε ένα καλό ξεκίνημα κατά του παρεμπορίου  από τό Α πήγαμε στο Β ως ανταμοιβή με ορίσατε Πρόεδρο της Επιτροπής Παραβατικότητας όμως αντί να μου δώσετε και τη εποπεία της δημοτικής αστυνομίας την δώσατε σε μέλος της επιτροπής κο Κρεούζη αυτό μάλλον έγινε λόγω της εμπειρίας του ως υπάλληλος του ΙΚΑ.
- Τοπικό Διαμέρισμα Βαθέως
Τα περιφημα εργα που θα γινόντουσαν με τα χρήματα της ΔΕΗ και έπρεπε να γίνει μεταστέγαση των υπηρεσιών σε κτίρια του τοπικού διαμερίσματος Βαθέως αναγκάστηκα να ψηφίσω την πρόταση της διοίκησης ώστε να μην χαθούν τα χρήματα και ζήτησα διάλογο που ουδέποτε έγινε με αποτέλεσμα την παραίτηση του Προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Βαθέως κου Καλαμάκη ο οποίος ήταν εργατικός και πρόσφερε, με το μόνο του λάθος η κόντρα του με τον Μορφωτικό σύλλογο η οποία είχε ξεκινήσει με την μεταφορά της βιβλιοθήκης.
- ΚΕΔΑ
Το 2010 υποσχεθήκαμε διαφάνεια σε όλα όμως με αντικαταστήσατε απο την ΚΕΔΑ γιατί δεν θέλατε διαφάνειες διαδικασίες και ο συνδυασμός από ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  οχι σε ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΟ  αλλά σε ΑΙΓΙΝΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ . Οι προτάσεις που έκανα στην ΚΕΔΑ , οι οποίες ουδέποτε γράφτηκαν στα πρακτικά , 1. δημιουργία ΚΕΚ 2. συμμετοχή στην Πράξη 31 για ψηφιοποίηση του υλικού του Λαογραφικού Μουσείου και λόγω ότι δεν έχουμε οικονομική διαχειριστική επάρκεια να συνεργαστούμε με το Δήμο Αγκιστρίου που έχει.
Αν και διαφωνώ με τον κυριο Ν. Τζίτζη σε αρκετά στην προσπάθεια για δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας θα είμαι δίπλα του.
- Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Πρόγραμμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων  το πρότεινα τον Σεπτέμβριο του 2011 πόσο χρηματοδότησης του έργου 500.000€  το οποίο ήταν 100% χρηματοδοτούμενο δηλαδή ούτε ένα σεντς συμμετοχή ο δήμος.
Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ στο δημοτικό συμβούλιο στις 18 Ιουνίου 2012 αναφέρθηκα στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ ούτε απάντηση έλαβα σε σχετικό ερώτημα αλλα ούτε και ερωτήθακα σχετικά αποτέλεσμα να χαθουν 360.000€  από το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης , η συμμετοχή του δήμου ήταν 40.000 €.
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Το μεγάλο στοίχημα το ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ . Το πείσμα μου, η επιμονή μου, η ενεργή συμμετοχή μου οδήγησαν στην επιτυχία, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Γιάννη  Δημητριάδη, την Μαριλέννα Γιαννούλη και τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής κατα των Ιχθυοκαλλιεργειών . Επίσης οφείλω να αναγνωρίσω στον Δήμαρχο την πολύ καλή παρουσία στο Περιφερειακό συμβούλιο    έστω και αργά ενεργοποιήθηκε κάλιο αργά παρά ποτέ. Θα ήταν παράλειψη από μέρους να μην ευχαριστήσω τον κο Κατσικάρη ο οποίος με την τοποθέτηση του συνέβαλε στην θετική προς εμάς απόφαση.
Δευτεροβάθμια επιτροπή εκπαίδευσης
Ήμουν  ταμίας της επιτροπής , ως ταμίας βοήθησα το Γυμνάσιο του Μεσαγρού το οποίο ξεκίνησε οικονομικά από το μηδέν την σχολική χρονιά αποτέλεσμα της βοήθειας που έδωσα ήταν να καταφέρει το Γυμνάσιο να πραγματοποιήσει προγράμματα (ο μεγάλος όγκος της δουλειάς και ενεργειών έχει γίνει από την διευθύντρια κα Τασούλα Μπέση  έπρεπε να στηρίξω αυτή την προσπάθεια). Ανταμοιβή όλων αυτών των ενεργειών ήταν η αντικατάσταση από την επιτροπή.
ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 
Αυτό που είχα ζητήσει από τον δήμαρχο να μπεί στον προϋπολογισμό αλλά δεν ήταν στο τεχνικό πρόγραμμα - το έβαλε για να ψηφίσω τον προϋπολογισμό-  ήταν  το καταδυτικό πάρκο αν  το προσπαθήσουμε και μπορουμε να το καταφέρουμε θα φέρει χρήματα στην Αίγινα θα αυξηθεί ο τουρισμός όπου έχει γίνει υπάρχει αύξηση του τουρισμού.
ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  • Άντληση χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο.
  • Διαχείριση ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
  • Απογραφή παγίων περιουσιακών στοιχείων.
  • Να διεκδικήσουμε τα χρήματα από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος - οι οποίες έχουν κλείσει - νομικά. Τα χρήματα αυτά είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.
Το  περίφημο τρενάκι αν ο κυριος Μπέσης οποίος είναι απών σήμερα θέλει όταν κλείσει τα μάτια να έχει την εικόνα του Αη Νικόλα του Θαλασσινού και όχι την πύλη του Βαρώτσου και εγώ θα ήθελα να είχα την εικόνα μόνο των αμαξάδων.

Κλείνοντας θέλω να πώ τούτο , εγώ δεν πολιτεύτηκα για να μετρήσω τον εγωϊσμό μου και την πολιτική μου δύναμη κάποια Κυριακή απόγευμα, πίστεψα στο κοινό μας όραμα και όπως έλεγα τότε το όραμα δεν έχει μόνο ένα χρώμα. 
Η ανεξαρτητοποίηση μου  έγινε όχι για να πολεμήσω την δημοτική αρχή αλλά για να βοηθήσω στην επίλυση των προβλημάτων όλης της Αίγινας , στα καθημερινά προβλήματα, ελπίζοντας να ακούγομαι περισσότερο ως ανεξάρτητος σύμβουλος.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  προεκλογικά μίλαγε για τα τρία ΣΥΝ. ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μη απαξίωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ΣΥΝΘΕΣΗ να να κάνει η δημοτική αρχή την αυτοκριτική της και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ που σημαίνει ατομική ευθύνη για τα κοινά. Τελικά άλλα ΛΕΓΕΙΝ και αλλα ΠΡΑΤΤΕΙΝ.


ΥΓ. είχα κάνει πρόταση για πρακτική απασχόληση των σπουδαστών των ΤΕΙ και των ΙΕΚ από τον Νοέμβριο του 2010 στην συγκέντρωση του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ η οποία έγινε στο σινεμά ΤΙΤΙΝΑ μετά την μεγάλη τότε νίκη του συνδυασμού. Τότε επι λέξει ο Νίκος Τζίτζης μου είχε πει ότι λέω βλακείες . Αυτή την στιγμή παιδιά από την Αίγινα κάνουν την πρακτική τους φάνηκε ποιός έλεγε βλακείες και ο κος Κουκούλης Νεκτάριος καμαρώνει για την προσωπική του επιτυχία αυτά για την Ιστορία . 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου