MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 27/12 ο Πρόεδρος κ. Π. Πετρίτης, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, δεν μου επέτρεψε να μιλήσω, παρότι το σώμα είχε ήδη συναινέσει σε τοποθετήσεις σε προ ημερησίας διατάξεως θέματα. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή μου και την φραστική αντιπαράθεση. Θέλω σε όλους να θυμίσω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δημοκρατικά εκλεγμένος μέσα από την διαδικασία της ψηφοφορίας όλων των μελών του σώματος. Από την στιγμή της εκλογής του οφείλει να σέβεται την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΔΙΑΛΟΓΟ.
Ως Πρόεδρος οφείλει να γνωρίζει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο άρθρο 4 του κανονισμού λειτουργίας δεν αναφέρεται ότι σε δημοτικά συμβούλια με κατεπείγοντα θέματα απαγορεύονται τοποθετήσεις προ της ημερησίας διατάξεως. Αν υπάρχει κάποιος νόμος που προβλέπει κάτι παρόμοιο, κακώς δεν συμπεριελήφθη στον δικό μας κανονισμό λειτουργίας (ο οποίος τελικά είναι αρκετά τρωτός και δεν είναι τόσο πρότυπος όπως διαφημίστηκε). Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο αυθαιρεσίας απεύθυνα ερώτηση προς το προεδρείο για να με πληροφορήσει βάσει ποιού κανονισμού απαγορεύονται σε κατεπείγοντα συμβούλια οι τοποθετήσεις. Το ότι δεν πήρα απάντηση οφείλεται είτε άγνοια είτε σε απαξίωση. Θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ότι η δεύτερη εκδοχή μάλλον είναι χειρότερη από την πρώτη, καθώς αποτελεί αλαζονείας, κάτι που δεν συνάδει με ένα νέο παιδί που επιθυμεί να έχει πολιτικό μέλλον.
 Απευθύνομαι λοιπόν στον μέσο Αιγινήτη και ερωτώ: Όταν κάποιος δεν σέβεται την δημοκρατία και τους θεσμούς τι είναι; Όταν κάνει κατάχρηση εξουσίας τι είναι; Πώς θα τον ονομάσεις; Η απάντηση δική σας.
 Για την ιστορία παραθέτω τα θέματα στα οποία ήθελα να τοποθετηθώ:
 • Για το πλοίο Άγιος Νεκτάριος, του οποίου η εταιρεία δέχεται έντονες πιέσεις για μείωση δρομολογίων, με αποτέλεσμα το νησί να μην έχει συχνά δρομολόγια και το βασικότερο οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες να υποστούν ένα ακόμα οικονομικό πλήγμα, αφού ως γνωστόν το συγκεκριμένο καράβι έχει φθηνά εισιτήρια. Θα ζήταγα λοιπόν από το σώμα να στείλουμε μια επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας.
 • Θα ζητούσα επίσης να αναβληθεί η βράβευση των μαθητών και να ορισθεί άλλη ημέρα. Γιατί το πρωί της Παρασκευής 28/12 ήταν την κηδεία του πρόωρα χαμένου διευθυντή του ΕΠΑΛ και δεν είναι επιτρεπτό να διοργανώνεται από το Δήμο μια εκδήλωση χαράς με μαθητές του το απόγευμα της ίδιας μέρας.
 Είναι φανερό πως -χρονιάρες μέρες- δεν είχα καμία πρόθεση να ασκήσω κριτική ή να θίξω κάποιον από την διοίκηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου