MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πρόεδρος όλων των δημοτικών παρατάξεων . Πρέπει να είναι δημοκράτης , να συντονίζει τον διάλογο και να συνθέτει τις προτάσεις . Αυτό το σεβάστηκα.
Σεβάστηκα την αντιπολίτευση γιατί όταν ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης διαμαρτυρόταν , το είχε παράπονο , ότι δεν τον σεβόντουσαν και δεν τον άφηναν να ολοκληρώσει τις προτάσεις του , γιατι είχε την διάθεση να συνεργαστεί με την τότε δημοτική αρχή του Παναγιώτη Κουκούλη . για αυτό τον λόγο σεβάστηκα την αντιπολίτευση . Αυτό ήταν η αρχή Η ΑΡΧΗ ΜΟΥ ήταν ότι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν πρέπει να υπάρχουν παρατάξεις πρέπει όλοι να συνεργάζονται και να συνθέτουμε και παίρνουμε  τις αποφάσεις ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γιατί όλοι λέμε ότι κατεβαίνουμε  για το καλό της Αίγινας.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι το δημοτικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο  ή τους αντιδημάρχους ή τους εντεταλμένους συμβούλους να εκτελέσουν τις αποφάσεις και όχι τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , αυτό για να τελειώσει το παραμύθι περί ελέγχου εκτέλεσης των αποφάσεων από τον πρόεδρο . (Αυτο ήταν ένα από τα πολλά αστεία επιχειρήματα της διαγραφής μου). Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου η δουλειά που έχει είναι να μην είναι παράτυπες ή παράνομες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Ως Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στους περίπου 38 μήνες της θητείας μου πήραμε 677 αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο όπου καμιά δεν απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  (είναι η υπηρεσία όπου ελέγχονται για την νομιμότητα οι αποφάσεις).
Όμως υπάρχει μια παράτυπη απόφαση επί των ημερών μου την οποία θα την διορθώσω προσεχώς ως δημοτικός σύμβουλος.
Το 2017 έγινε ελαιοχρωματισμός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και αλλαγή των καλωδίων των μικροφώνων ώστε να ακούγεται καλύτερα ο ήχος. Επιπλέον είχα ζητήσει  να γίνει μελέτη διαμόρφωση του χώρου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από την ειική σύμβουλο του δημάρχου κα Σκαλτσιώτη Ξανθή καθώς και τεχνική έκθεση για αγορά ηχητικού εξοπλισμού για την κάλυψη των ηχητικών αναγκών της αίθουσας.
Ότι αφορά τις παρουσίες των δημοτικών συμβούλων είχα στέιλει τις παρουσίες τρεις φορές το γεγονός ότι ο Γενικος Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν έθεσε τους δημοτικούς συμβουλους που έλειπαν πάνω απο τρεις φορές σε αργία και μνετά δεν τους έπαψε από τις θέεις εφόσον ήταν υπότροποι είναι κάτι που αφορά τον ίδιο και είναι αυτός υπεύθυνος και όχι ο Πρόεδρος. Ότι αφορά τα χρέη των αιρετών του δημοτικού συμβουλίου , ύστερα απο δηλώσεις αιρετού, έκανα τις προβλεπόμενες ενέργειες έδωσα τον απαραίτητο χρόνο για να τις διευθετήσουν , δεν το έπραξα και ενημέρωσα τους αρμόδιους . Το γεγονός ότι δεν εξέπεσαν τους αξιώματος του ήταν ότι ήθελε απόφαση διοικητικού δικαστηρίου αυτή την ενέργεια την κάνει ο δήμαρχος ή η οικονομική επιτροπή δηλ την προώθηση του θέματος στα διοικητικά δικαστήρια.
Ότι αφορά τις απαρτίες των δημοτικών συμβουλίων το 2017 δεν έγιναν τρια δημοτικά συμβούλια αν παρακολουθήσει κανείς τα θέματα θα δεί ότι και στις τρεις περιπτωσεις που δεν είχαμε απαρτία ηταν το θέμα των κυκλοφοριακων ρυθμίσεων για το γεφυρι της σκοτεινής που έχει γίνει γιοφυρι της Αρτας. Παρακολουθώντας τους παρόντες και τους απόντες   και των τριων δημοτικών συμβουλίων ο καθένας εύκολα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου