MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Σήμερα, καθημερινά, στους ελληνικούς δρόμους γίνεται ένας ανελέητος και ατελείωτος πόλεμος. Είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας με έναν υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και με ανυπολόγιστες συνέπειες. Γι’ αυτό είναι χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην εκπαίδευση να συμβάλουν στη σωστή ενημέρωση


και ευαισθητοποίηση των μαθητών στα θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να αναγνωρίζουν τους οδικούς κινδύνους και να μαθαίνουν πώς να τους αποφεύγουν.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Αίγινας πρέπει να δώσεει την ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα, μέσα από τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής που θα δημιούργησει:

1.στο Κτήμα Γκίκα το οποίο είναι κοντά στην πόλη και μπορεί να εξυπηρετήσει τα δημοτικά σχολεία της πόλης της Αίγινας καθώς και της Πέρδικας..Επίσης θα εξυπηρετηθούν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1ο Γυμνάσιο Αίγινας, , Ενιαίο Λύκειο και ΕΠΑΛ.

2.Σε χώρο στο λιμάνι του Λεόντι κάνοντας έτσι αποκέντρωση και αναβαθμίζεται η υποβαθμισμένη περιοχή του Λεοντίου , φυσικά εξυπηρετούνται τα δημοτικά σχολεία Βαθέως, Κυψέλης , Μεσαγρού καθώς και τα Γυμνάσια της Κυψέλης και του Μεσαγρού.

Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα εκπαιδευτούν, θα παίξουν και βέβαια θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δηλαδή στο δημοτικό. Το μέλλον βρίσκευαι στα μικρά παιδιά διότι οι μικροί μας φίλοι άλλωστε μπορούν ακόμη και να διδάξουν ΄΄ οδικό ήθος ΄΄ τους γονείς και τους φίλους τους.

Η εκπαίδευση θα αφορά την θεωρητική κατάρτιση των παιδιών όσο και την πρακτική ως πεζοί και οδηγοί.  Με μέσο τα ποδήλατα και τα παιδικά αυτοκίνητα του Πάρκου και με τη βοήθεια του εκπαιδευμένου προσωπικού, τα παιδιά μυούνται στην κυκλοφοριακή αγωγή, την οδική ασφάλεια και τον εθελοντισμό.

Αφού το μέλλον ανήκει στα παιδιά καλό είναι να είναι προετοιμασμένα γι’ αυτό.

ΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου