MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ένας  σύγχρονος Δήμος πρέπει να ενσωματώσει στην λειτουργία του μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.Με τον Καλλικράτη μεταβιβάζονται αρκετές αρμοδιότητες, για να λειτουργήσει σωστά και αποδοτικά ένας Δήμος πρέπει να εκμεταλλευτεί τις νέες τεχνολογίες. 
Παρακάτω αναφέρω ορισμένες από τις εφαρμογές που εύκολα μπορούν να υλοποιηθούν για να λειτουργήσει ικανοποιητικά ο Ψηφιακός Δήμος προς όφελος του πολίτη-δημότη
  • Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στις διοικητικές λειτουργίες του Δήμου. Μια σειρά από πιστοποιητικά και υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται στους πολίτες ηλεκτρονικά.
  • Ηλεκτρονική Διεκπεραίωση Δημόσιων Προμηθειών με στόχο την διαφάνεια για την καλύτερη και ταχύτατη κάλυψη των αναγκών του Δήμου από υλικά αγαθά ως υπηρεσίες.
  • Για να δουλέψει σωστά η πολεοδομία , αφού με τον Καλλικράτης οι αρμοδιότητες της Πολεοδομίας  μεταβιβάζονται στους Δήμους από τις Νομαρχίες., στην Πρότυπη Εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Πολεοδομίας που εφαρμόζεται ήδη σε άλλους Δήμους.
  • Δημιουργία Ηλεκτρονικής Πύλης από τον Δήμο μέσα από την οποία θα μπορεί ο πολίτης να αντλεί πληροφορίες και να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά.
  • Λειτουργία Σχολής Πληροφορικής και Βασικών Δεξιοτήτων με κύριο στόχο την επιμόρφωση των υπαλλήλων του δήμου καθώς και την επιμόρφωση των πολιτών-δημοτών στο πλαίσιο της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.
  • Μελέτη που θα αφορά την υλοποίηση για την υποδομη και τις εφαρμογες των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS) το οποίο είναι ένα σύγχρονο εργαλείο στην ποιοτικότερη διαχείριση και οργάνωση ενός Δήμου.
  • Εκμετάλευση του προγράμματος "ΣΥΖΕΥΞΙΣ" που αφορά τον εκσυγχρονισμό των τηλεποικινωνιακών υποδομών ενός Δήμου (τηλεφωνία-ιντερνετ)
  • Ελεύθερη πρόσβαση στο INTERNET σε όλο το νησι μέσω ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου