MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK


 Με αφορμή την αλλαγή φωτογραφίας στο προφίλ αρκετών φίλων , οι οποίοι αντί για μια προσωπική τους φωτογραφία ανέβασαν μια εικόνα καρτούν,  έκανα μια μικρή έρευνα για το τι λένε οι κοινωνιολόγοι και τι μήνυμα θέλει να περάσει το άτομο  που ανεβάζει τέτοια φωτογραφία στο προφίλ του  πιστεύοντας ότι βγάζει έναν κομμάτι του χαρακτήρα του. 
Τα κινούμενα σχέδια έχουν γίνει και αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων για το τι συμβολίζουν και τι μηνύματα θέλουν να περάσουν, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ασχολήθηκαν οι κοινωνιολόγοι.
Ένα ερώτημα που κατά καιρούς απασχολεί τους κοινωνιολόγους: τα κινούμενα σχέδια είναι απλώς παραμύθια για τα πιτσιρίκια ή κρύβουν πολιτικές θέσεις και μηνύματα; Με άλλα λόγια, η Χιονάτη είναι δεξιά ή αριστερή; Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, η Γκάρντιαν ζήτησε από την κινηματογραφικό της κριτικό να αποκωδικοποιήσει τα πιο δημοφιλή καρτούν. Κι εκείνη, ύστερα από μια γρήγορη έρευνα, έβγαλε ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα: όλες αυτές οι ταινίες περιέχουν ένα προοδευτικό μήνυμα. 
  • Για να γίνει ο Πινόκιο αληθινός άνθρωπος, πρέπει να μάθει να λέει την αλήθεια.
  • Στη Λαίδη και τον Αλήτη, η υψηλή κοινωνία ανακαλύπτει ότι οι φτωχοί και οι περιθωριακοί έχουν μεγαλύτερη καρδιά από τους πλούσιους και τους βολεμένους. ,
  • Η Σταχτοπούτα οδηγεί τον πρίγκιπα να παραβιάσει τις συμβάσεις και να παντρευτεί μια πληβεία. Ύμνος στους αουτσάιντερ και τους αιρετικούς είναι φυσικά και η Χιονάτη. 
  • Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας διδάσκουν ότι με τα χρήματα δεν μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. Οι Απίθανοι στέλνουν το μήνυμα ότι ο πραγματικός ηρωισμός δεν είναι ίδιον των υπεράνθρωπων, αλλά των «φυσιολογικών». 
  • Το Antz υψώνει μιαν αντιναζιστική σημαία.
  • Η Εποχή των Παγετώνων κάνει μάθημα αλτρουισμού. 
  • Η ταινία «Happy Feet»  το μήνυμα ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την εξάντληση των φυσικών πόρων.
Τώρα με την κίνηση αυτή να αλλάξουμε τη φωτογραφία του προφίλ μας στο FACEBOOK  έγιναν ξανά της μόδας τέτοιου είδους συζητήσεις.
Τελικά έγινε για έναν απλούστατο λόγο με το καρτούν στην photo profile ήταν απλά μια πρωτοβουλία για τη στήριξη της εβδομάδας των δικαιωμάτων των παιδιών, που κορυφωθήκε το Σάββατο 20 Νοέμβρη, στη μνήμη της επικύρωσης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία συνέβη 20 Νοεμβρίου 1989.
Αντιγράφω από τη σχετική σελίδα του site της Unicef:
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Έως σήμερα έχει επικυρωθεί από 193 χώρες, ενώ δεν την έχουν επικυρώσει δύο. Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992.
Πιστεύω  όμως ότι εμείς  μπορούμε  να διασκεδάζουμε και να ξεφεύγουμε από την κακοκεφιά και την μιζέρια που υπάρχει τριγύρω μας δίνοντας ένα χρώμα χαράς και αισιοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου