MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Κοινωφελής εργασία: «Μπλόκο» Ε.Ε. στην πρόσληψη 400.000 νέων



Το πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων στην Ελλάδα βρίσκεται στον «αέρα», εξαιτίας ενστάσεων που προβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Συγκεκριμένα το εν λόγω πρόγραμμα, που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ αφορά 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο  αλλά πλέον έχει μπει «στον παγο» καθώς, ενώ έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει την έγκριση της τρόικας, απορρίπτεται από την Κομισιόν, ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Η αιτιολογία της αρμόδιας διεύθυνσης είναι ότι η λογική του προγράμματος, αντίκειται στους κανονισμούς της ΕΕ για τη χρήση των πόρων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί «κοινωφελείς δράσεις» αλλά αλλά για αναπτυξιακά προγράμματα.
Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, η άρνηση επισημοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της ΕΕ Κος Ρισέλ, ο οποίος απέρριψε το πρόγραμμα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Κοινότητα θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Πάντως, το υπουργειο Εργασίας μετα τα δημοσιευμα, με ανακοίνωση του, διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα  σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του και πως σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμο­νισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ, σε δική του ανακοίνωση υπογράμμιζε την ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα και  ζητούσε από τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν τάχιστα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και να καταστήσουν σαφές στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι τέτοιου είδους προγράμματα εναρμονίζονται απολύτως με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου