MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η ληστεία του αιώνα: Χάκερς σήκωσαν 45 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες μέσω ΑΤΜ



Μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές ληστείες του 21ου αιώνα διέπραξε μία σπείρα χάκερ, η οποία σήκωσε... 45 εκατ. δολάρια σε μόλις μερικές ώρες από λογαριασμούς εταιρειών μέσω ΑΤΜ.
 Επτά άτομα έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ σε σχέση με την υπόθεση, η οποία εισαγγελείς είπαν πως εμπλέκονται χιλιάδες των κλοπών από τα ΑΤΜ χρησιμοποιώντας ψεύτικες μαγνητικές κάρτες ισχυρό κτύπημα που μεταφέρουν πληροφορίες από τις τράπεζες της Μέσης Ανατολής.
Μία εκ των δικαστών της υπόθεσης, χαρακτήρισε το περιστατικό ως μια από τις μεγαλύτερες ληστείες τραπεζών του 21ου αιώνα. Ένας από τους ύποπτους πιάστηκε στην κάμερα παρακολούθησης, να γεμίζει το σακίδιο του με μετρητά. Άλλοι μάλιστα τράβηξαν φωτογραφίες με τα εκατομμύρια που έκλεψαν.
Οι χάκερς, μπήκαν στη βάση των τραπεζικών δεδομένων, κατάργησαν τα όρια παρατραβήγματος για προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες και στη συνέχεια δημιούργησαν νέους κωδικούς πρόσβασης. Άλλοι φόρτωσαν τις πληροφορίες σε πλαστικές κάρτες με μαγνητική ταινία, είτε κλειδιά ξενοδοχείων είτε ληγμένες κάρτες.
Στη συνέχεια ένα δίκτυο ληστών, εξαπλώθηκε σε τράπεζες σε όλο τον κόσμο και άρχισε να αποσύρει τα χρήματα από τα ΑΤΜ. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά είτε ξεπλένονταν μέσω ακριβών αγορών, είτε αποστέλνονταν στους εγκέφαλους που βρίσκονταν σε όλο τον κόσμο.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113040637

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου