MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ρατσιστικά σχόλια από την ποιήτρια Κική Δημουλά ή Πικρή Αλήθεια;


"Είναι τόσο πολλοί, που πιάνουν και τα παγκάκια και δεν βρίσκω να καθίσω"
Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα σχόλια της διάσημης ποιήτριας Κικής Δημουλά για τους μετανάστες στην Κυψέλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των Atenistas. Όπως είπε η Ελληνίδα ποιήτρια... δεν αντέχει τους μετανάστες στην Κυψέλη, σημειώνοντας πως είναι τόσοι πολλοί που πιάνουν και τα παγκάκια. Ανέφερε μάλιστα πως δεν βρίσκει να καθίσει στην πλατεία, ενώ προσθέτει ότι φοβάται να βγει από το σπίτι της γιατί κλέβουν.

Τις δηλώσεις της Κικής Δημουλά σχολίασε η Αννα Δαμιανίδη στη στήλη της «Τρίτη Ματιά» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κάνοντας λόγο για ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας. «Περιμέναμε από μια διακεκριμένη ποιήτρια κάτι πιο βαθύ, πιο ανθρωπιστικό. Κάτι φωτεινό που θα βοηθούσε τη συνύπαρξη με τους μετανάστες, που θα μαλάκωνε τους ανθρώπους; Λάθος μας!» σημειώνει η Αννα Δαμιανίδη.

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν  έχω διαβάσει την  ποίηση της Δημουλά .  Θεωρείται όμως άνθρωπος  του πνεύματος.
Δίνω συγχαρητήρια στη Κική Δημουλά για το θάρρος της, η οποία μετά από τις δηλώσεις της περί κατακλυσμού λαθρομεταναστών στην Κυψέλη, κατέστη στόχος της γνωστής συνομοταξίας των αριστερών κουλτουριάρηδων και δήθεν . Να τα πω πιο λαϊκα της την έπεσαν  οι ψευτοκουλτουριάρηδες και οι ψευτοπροοδευτικοί οι οποίοι ζουν στο δικό τους γυαλινό κόσμο χωρίς να έχουν ζήσει και βιώσει πραγματικά το πρόβλημα. Δεν  αντέχουν μάλλον να αποδεχτούν την αμείλικτη πραγματικότητα που τους καταρρίπτει τις φαντασιώσεις, που το γνωρίζουν όσοι έχουν κυκλοφορήσει στην Κυψέλη των Αθηνών και το βασικότερο όσοι μένουν εκεί , οι οποίοι βιώνουν τον ΦΟΒΟ. Οι σκληρές αλήθειες της Δημουλάς δεν είναι "ρατσιστικό ξέσπασμα" και μπαναλιτέ του ξενοφοβικού λόγου. Όχι άλλο κάρβουνο κύριοι δεν το μπορώ. Αλήθεια είναι αυτά που λέει κάποτε δεν αντέχεις και ξεσπάς, σου βγαίνει από μέσα σου δεν μπορείς να το κρατήσεις, τι και αν είσαι άνθρωπος του πνεύματος . Από την άλλη είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα δούμε άρθρο κατά  της μάγισσας-ρατσίστριας-εθνικίστριας Δημουλά,  η αριστερή προπαγάνδα στο μεγαλείο της. 
Δυστυχώς είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει αυτή είναι η ωμή αλήθεια είμαστε ξένοι στην ίδια μας την χώρα και όλα αυτά έγιναν γιατί είμαστε ξέφραγο αμπέλι χωρίς μεταναστευτική πολιτική. 
Ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης ,που πληρώνω δυσβάσταχτους φόρους, ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κυκλοφορώ ελεύθερα και άνετα στην χώρα μου. ΔΕΝ θέλω να αισθάνομαι ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η σωματική μου ακεραιότητα αλλά ούτε και  κάποιου μέλους της οικογένεια μου από τους παράνομους μετανάστες που έχουν κατακλύσει την χώρα μου. Ως άνθρωπος θέλω να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου όχι όμως και να κινδυνεύω. Δεν έχω πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες .Οι λαθρομετανάστες είναι αυτοί που δημιουργούν τα μεγάλα προβλήματα και κυρίως κοινωνικά.


Η Κική Δημουλά (Αθήνα, 1931) είναι σύγχρονη Ελληνίδα ποιήτρια, βραβευμένη με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας για το 2010.


1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗ ...
    Διαβασα ολη την ομιλια της Κικης Δημουλα .
    Μια ομιλια που με απεραντη αγαπη και αφοσιωση περιεγραψε την γειτονια που μεγαλωσε .
    Περιγραφει την καταστροφη των μονοκατοικιων , την κατασκευη των απροσωπων πολυκατοικιων , την φυγη οσων μπορουσαν απο τους Κυψελιωτες για πιο ανθρωπινα προαστεια .
    Σαν μεγαλη γυναικα , φοβαται απο την ανασφαλεια της γειτονιας της και δεν μπορει να δεχτει την μαζικη αλλοιωση του κοινωνικου ιστου απο το μεγαλο μεταναστευτικο κυμα .

    Οταν η οργανωμενη πολιτεια οδηγει σε μαρασμο και απαξιωση συστηματικα και επι σειρα δεκαετιων τις γειτονιες μας καποιος που θρηνει γι αυτες και υπερασπιζεται μια ανθρωπινη ζωη στη πολη του ειναι ρατσισμος ; ειναι ρατσισμός ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή