MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Νέο Σενάριο: Λουκέτο εξπρές στις δημοτικές αστυνομίες


Με τον χρόνο για υλοποίηση των δεσμεύσεων περί απολύσεων 4.000 εργαζομένων να πιέζει ασφυκτικά, στο τραπέζι των σεναρίων εξετάζεται η μεταφορά μεγάλου αριθμού εργαζομένων ή και η πλήρης κατάργηση φορέων στους οποίους υπηρετούν.
Ένας τέτοιος φορέας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είναι οι δημοτικές αστυνομίες ανά την επικράτεια.
Στο τραπέζι των σεναρίων που εξετάζονται τίθενται η υποχρεωτική αποχώρηση ή διαθεσιμότητα χιλιάδων δημοτικών αστυνομικών και η ενσωμάτωση ενός μέρους τους στην Ελληνική Αστυνομία-.
Η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε στην τρόικα τη μετάταξη των 4.000 αντρών και γυναικών της δημοτικής αστυνομίας στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο με το θέμα της κινητικότητας που φρενάρει τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα η πρόταση έχει ήδη γίνει δεκτή κατ’ αρχήν από τους ελεγκτές αλλά και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς λύνει προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην αστυνομία.

Εκτιμάται ότι πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος.
Όσοι απασχολούνται στις δημοτικές αστυνομίες είναι εφικτό μετά από τη σχετική αξιολόγηση των ικανοτήτων τους να μεταφερθούν σε ορισμένους κλάδους της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως αναφέρουν πηγές, το έργο που παράγεται δεν είναι αντίστοιχο του δημοσιονομικού κόστους τους, ενώ τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνόμων μπορεί να αναλάβει το προσωπικό της Αστυνομίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου