MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΣΤΕΙΑ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΜΠΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ



Άρθρο του Νίκου Οικονόμου
Με την παρακάτω αστεία δικαιολογία έγινε η αντικατάσταση του  Ηλία Μπέση από την θέση Αντιδημάρχου  Ποιότητα Ζωής:
"Η ανάκληση του Αντιδημάρχου κ.Μπέση Ηλία πριν από την λήξη της θητείας του, συνδέεται με το αριθμ.πρωτ. 9211/12-06-2013 έγγραφο του, με το οποίο έθετε τον εαυτό του εκτός εποπτείας θεμάτων πολιτικής προστασίας. Σημειώνεται ότι με την αριθμ. 01/2013 απόφαση του Δημάρχου και την αριθμ.596/2011 όμοια είχε ορισθεί ως εποπτεύων των θεμάτων πολιτικής προστασίας."
Τίθεται ένα μείζον ηθικό θέμα: ο κος Ηλίας Μπέσης είναι γνωστό ότι έβαζε χρήματα από την τσέπη του για να έχουν πετρέλαιο τα αποριμματοφόρα (το ποσό που έχει βάλει είναι 25000€). Δεν είχε στην διάθεση του τα απαραίτητα χρήματα, τα οποία είναι κινητήριος δύναμη, για να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο που του είχε ανατεθεί.
Ποτέ δεν μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του δήμου Αίγινας εκεί είναι η ευθύνη του κατά την ταπεινή μου άποψη.

Ομολογουμένως ήταν κάκιστη η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αίγινα αλλά δεν φταίει μόνο ο Ηλίας  Μπέσης, φταίνε και άλλοι. Ο Ηλίας Μπέσης είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος , είναι το θύμα της κατάστασης , είναι αυτό που λέμε κάποιος πρέπει να θυσιαστεί.

Από την μεριά του είναι λογικό να μην θέλει να παραιτηθεί γιατί θεωρούσε ότι με τα πενιχρά μέσα που διέθετε και με την στήριξη που είχε καλά τα κατάφερνε, είναι όμως έτσι;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη έπρεπε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για να στηρίξουν τον τέως  αντιδήμαρχο κάτι που δεν έγινε , δεν γνωρίζω αν ο ίδιος ήθελε βοήθεια.

Ο λόγος που είχε παραιτηθεί από την επιτροπή θεμάτων πολιτικής προστασίας είναι ότι δεν μπορεί να έχει πάει αυτόφωρο και να καταδικαστεί για φωτιά - παρότι δεν έφταιγε-  και να προΐσταται της πολιτικής προστασίας.

Η αιτία της αντικατάσταση του  Ηλία Μπέση είναι παρόμοια με αυτή του Φίλιππου Τζίτζη και φυσικά δεν στέκει . Νομικά αν το διεκδικήσει ο Ηλίας Μπέσης μπορεί να κάνει αγωγή στον δήμαρχο για προσβολή προσωπικότητας κ.α είναι θέμα που αφορά τον ίδιο στο τι θα πράξει.

Για την ιστορία από την αρχή έπρεπε να το έχει καταλάβει ο Ηλίας Μπέσης ότι κάτι δεν πάει καλά όταν έφαγε το άδειασμα στις αρχές της διοίκησης Σακκιώτη. Ποιό ηταν αυτό; ότι δεν έγινε Πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου όπως του είχαν υποσχεθεί. Από εκεί και μετά έπρεπε να μείνει απλός σύμβουλος και να ψηφίζει κατά συνείδηση. Το Μαϊο του 2011 έβαλε πλάτη δεν συντάχθηκε με την κίνηση των 6 που ήθελαν αλλαγή στην θέση του Αντιδημάρχου  Ποιότητας Ζωής και είχαν προτείνει τον Τάκη Βάρτζελη. Τότε του βγήκε το παρατσούκλι Τσιριμώκος για την στάση που κράτησε.
Η πλήρης υποταγή του στις ορέξεις της ομάδας ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα την αποδομήσει του και να μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Το χειρότερο - επαναλαμβάνομαι- είναι ότι φεύγει ως αποδιοπομπαίος τράγος.
Η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του γιατί δεν ανήκει στον σκληρό πυρήνα της εξουσίας  μένουν στο απυρόβλητο οι κρατικοδίαιτοι , τα παιδιά του κομματικού σωλήνα του  ΠΑΣΟΚ  που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το χάλι της Αίγινας.

Το 2011 μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μουτσάτσου , ο Νίκος Τζίτζης είχε αυτοπροταθεί για αντιδήμαρχος .
 Ο νέος Αντιδήμαρχος μπορεί να τα καταφέρει γιατί δεν πιστεύω να τον αφήσει παραπονούμενο ο φίλος του, ο αντιδήμαρχος οικονομικών.

ΥΓ
Ο Ηλίας Μπέσης προεκλογικά είχε στηρίξει οικονομικά τον συνδυασμό του ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ βάζοντας αρκετά χρήματα. Σήμερα οι  δύο από τους τρείς αντιδημάρχους που έχει η Αίγινα  δεν είχαν βάλει ευρώ στον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκαν. Είναι αυτό που λέμε γίνανε μάγκες με το τσάμπα.
 Ηλία ας πρόσεχες ή πιο σωστά ας προσέχαμε με ποιούς είχαμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου