MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση από τους διευθυντές των κορυφαίων μουσικών συνόλων της Αγίας Πετρούπολης.


Ανοιχτή επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση από τους διευθυντές των κορυφαίων μουσικών συνόλων της Αγίας Πετρούπολης – πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ρωσίας.

Με αίσθημα μεγάλης ανησυχίας μάθαμε για την απόλυση εκατόν πενήντα μουσικών και την κατάργηση των συνόλων: Χορωδίας, Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι απαιτήσεις από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, περί μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, εφαρμόζονται αφήνοντας στον δρόμο επαγγελματίες με υψηλότατα προσόντα, οι οποίοι αφιέρωσαν πολλά χρόνια για την εκπαίδευσή τους και στην συνέχεια, ως μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, διαδραμάτιζαν σημαντικότατο ρόλο στην πολιτιστική ζωή της χώρας.
Κατά την διάρκεια των πολύ δύσκολων ετών του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Αλλά και κατα τα πρόσφατα αγωνιώδη χρόνια της γέννησης μια νέας Ρωσίας ποτέ στην χώρα μας δεν τέθηκε ζήτημα για κατάργηση δημοσίων πολιτισμικών συνόλων.
Οι καιροί αλλάζουν, αλλά χωρίς την διατήρηση και την ανάπτυξη του πολιτισμού της, μια χώρα δεν έχει μέλλον.
Η καταστροφή των ιστορικών μουσικών συνόλων δεν θα επιλύσει τα οικονομικά προβλήματα, αλλά θα επιφέρει ανεπανόρθωτο χτύπημα στον πολιτισμό της Ελλάδος, και στο κύρος της μεταξύ των πολιτισμένων χωρών του κόσμου.

Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Αγίας Πετρούπολης

Γιούρι Τεμιρκάνοβ

Γενικός διευθυντής – Καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του θεάτρου όπερας και μπαλέτου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης


Βαλέρυ Γκέργκιεβ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου