MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Συνταγές με πράσα μέρος 1: Βελουτέ σούπα με πράσα, σπανάκι και παρμεζάνα


  2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  400γρ τρυφερό σπανάκι, φρέσκο
  3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
  1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  Μπαχάρι τριμμένο
  1 κ.σ. μπούκοβο
  Αλάτι
  1/2 φλ. ελαιόλαδο
  1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  1 φλ. flakes παρμεζάνας
Για τον ζωμό λαχανικών
  1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
  1 καρότο, ψιλοκομμένο
  Δάφνη

 1. Πρώτα ετοιμάζουμε το ζωμό βράζοντας όλα τα λαχανικά σε λίγο παραπάνω από 1.5 λίτρο νερό.
 2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
 3. Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 15', σκεπασμένη με το καπάκι.
 4. Προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για άλλα 5-6'.
 5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μπλέντερ χειρός, πολτοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος της.
 6. Σερβίρεται ζεστή με flakes παρμεζάνας και λίγο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου