MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ



του Νίκου Οικονόμου
Με αφορμή την ταινία Ευτυχία  που αφορά την ζωή  της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου , έκανα μια αναζήτηση να δώ πόσοι καλλιτέχνες πέθαναν φτωχοί και ξεχασμένοι.
«Δεν θέλω να θυμάμαι», λέει στην πρώτη φράση της ταινίας η Ευτυχία ,στο στόμα αυτής της λαϊκής ποιήτριας, η σεναριογράφος Κατερίνα Μπέη θέλει να δείξει με τρόπο αλληγορικό το ότι δεν θέλουμε να τους θυμόμαστε.
Όσο διαρκούσε η λάμψη τους στο σανίδι και την πίστα, είχαν τα πάντα. Όταν όμως αυτή η λάμψη από τα φώτα έσβησε, έχασαν τα πάντα, και απόμειναν μόνοι-ες, ξεχασμένοι-ες, και κάποιοι  φτωχοί και απόκληροι μέχρι το τέλος τους.
Αυτή είναι ζωή και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός πριν πεινάσεις μαγειρεύεις. Από την άλλη για κάποιους όταν τους πήρε από κάτω η ζωή τα στραπάτσα ερχόντουσαν το ένα πίσω από το άλλο.
Η ζωή χρειάζεται να κάτσεις να την φιλοσοφήσεις για να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου κάτι το οποίο είναι δύσκολο.
 Αξίζει πάντως να δείτε την ταινία Ευτυχία έχει πολλά μηνύματα για την ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου