MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σε 3D το Μουντιάλ 2010!

Το Μουντιάλ θέλει τηλεόραση και η τηλεόραση θέλει... τρεις διαστάσεις. Τι πιο ευχάριστο λοιπόν (τουλάχιστον για τον ανδρικό πληθυσμό), από τη συμφωνία της FΙFΑ και της Sony για βιντεοσκόπηση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, που αρχίζει στις 11 Ιουνίου στη Νότια Αφρική, σε τρεις διαστάσεις!

Τα σχέδια της Sony
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 25 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα βιντεοσκοπηθούν με ειδικές κάμερες τρισδιάστατων λήψεων, κατ΄ αρχάς με στόχο την κυκλοφορία τους στο μέλλον σε Βlu-ray δίσκους και σε φιλμ για προβολή σε κινηματογραφικές αίθουσες. Από εκεί και πέρα, η ίδια η FΙFΑ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της ζωντανής αναμετάδοσης των αγώνων αυτών τρισδιάστατα, χωρίς όμως να είναι σαφές πώς ακριβώς θα γίνει αυτό.

Πάντως, για την ώρα το μόνο βέβαιο είναι ότι θα υπάρξουν προβολές των αγώνων σε 3D σε 7 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο (Λονδίνο, Μεξικό, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βερολίνο, Ρώμη και Σίδνεϊ), μαζί με στιγμιότυπα και ειδήσεις από το μεγάλο αθλητικό γεγονός. Επίσης, αναμένεται ότι η Sony πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή και διανομή δίσκων Βlu-rayμε τους αγώνες σε 3D μόλις οριστικοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες αναβάθμισης του firmware των συσκευών που θα επιτρέπει την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. Άλλες κινήσεις
Για την εγγραφή βίντεο τριών διαστάσεων θα χρησιμοποιηθούν ειδικές «διπλές» κάμερες, με ξεχωριστό κανάλι βίντεο για το δεξί και το αριστερό μάτι. Η τεχνολογία αυτή προϋποθέτει μέχρι σήμερα τη χρήση ειδικών γυαλιών για την παρακολούθηση του τρισδιάστατου περιεχομένου.

Η τεράστια θεαματικότητα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι βέβαιο ότι μπορεί να δώσει την απαραίτητη ώθηση για την εδραίωση της τεχνολογίας 3D σε όλο τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό, είναι πιθανό να επαληθευθούν οι προβλέψεις εταιρειών ερευνών που κάνουν λόγο για 13,6 εκατομμύρια τηλεοράσεις 3D μόνο στην Ευρώπη μέχρι το 2013.

Φυσικά, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι οι συγκεκριμένες προβολές 3D των αγώνων του Μουντιάλ δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το 2008, το ΒΒC πραγματοποίησε την πρώτη τρισδιάστατη προβολή αθλητικού αγώνα σε κινηματογραφική αίθουσα. Το βρετανικό δίκτυο έχει ανακοινώσει ότι παρόμοιες τρισδιάστατες λήψεις και προβολές θα γίνουν και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο. Επίσης, το βρετανικό Sky ισχυρίζεται ότι μέσα στο 2010 πρόκειται να εκπέμψει το πρώτο τρισδιάστατο κανάλι, το οποίο μάλιστα μπορεί να περιλαμβάνει και ποδοσφαιρικούς αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου