MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ κου ΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ

Σε όλες τις εποχές και γύρω από όλους τους κυβερνώντες υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυλές και άνθρωποι που συμβουλεύουν τον εκάστοτε επικεφαλής.

Έτσι και στην ιδιαίτερη μας πατρίδα, η διοίκηση του Δήμου επέλεξε τους ανθρώπους που την περιβάλλουν, συμβουλεύουν και χαράσσουν πολιτική. Προσωπική και υποκειμενική μου εκτίμηση είναι πως η συγκεκριμένη αυλή, αποτελεί απόστημα το οποίο η επόμενη διοίκηση του δήμου οφείλει να σπάσει πριν αυτό μεταλλαχθεί και πάρει την μορφή καρκινώματος.

Ήταν προσωπική επιλογή του κ. Δημάρχου και του αντ’ αυτού κ. Αντιδημάρχου, να στηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα διοίκησης τους, ένα «παραμάγαζο» προπαγάνδας. Μέσα από αυτή την «παράγκα» παρουσιάζεται το μαύρο-άσπρο, σπιλώνονται συνειδήσεις και «στήνεται» όλο το παιχνίδι γύρω από τον τρόπο διοίκησης αλλά και διεκδίκησης της επόμενης τετραετίας.

Το ότι η αυλή αυτή αποτελεί ξένο σώμα για τον Δήμο μας αλλά και για τα ήθη του φιλήσυχου λαού της Αίγινας είναι πασιφανές.

Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πως με την αλλαγή της σκυτάλης στην Διοίκηση του Δήμου, πρέπει να τα μαζέψουν και να μας αδειάσουν την γωνιά. Και έτσι επάνω στο φόβο της πείνας και του ξεφουσκώματος της εφήμερης πλασματικής κυριαρχίας τους, γίνονται επικίνδυνοι.

Προσωπικά δεν τους φοβάμαι και σε τίποτα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Επειδή όμως επίσημα ή ανεπίσημα οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταφέρει να καρπώνονται χρήματα του Αιγινήτικου λαού (Με το πρόσχημα διαφημιστικών καταχωρήσεων, εκδηλώσεων κλπ) και να κρατάνε γερά την κουτάλα στο… ανακάτεμα της μαρμίτας, εδώ υπάρχει θέμα.

Για να μην φανώ προκατειλημμένος και για να μιλήσω με στοιχεία, επικαλούμαι τα λεγόμενα ενός δημοτικού συμβούλου της διοίκησης του δήμου, όπου σε πρόσφατη επιστολή παραίτησης του από μέλος της ΚΕΔΑ ανέφερε τα εξής αποκαλυπτικά: «Με λύπη μου όμως διαπιστώνω ότι, επανειλημμένα, πολιτιστικές δράσεις, αντί να επεξεργάζονται και να υλοποιούνται από μέλη του υπεύθυνου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Α. ανατίθενται σε άλλους φορείς, παράγοντες και πρόσωπα. Επιπλέον, οι αρμοδιότητες των μελών της, υποκαθίστανται από πρόσωπα χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο και υπευθυνότητα και μάλιστα εν αγνοία των διοικούντων της Κ.Ε.Δ.Α. Αυτό δυστυχώς, σημαίνει ότι η Κ.Ε.Δ.Α. και τα μέλη του Δ.Σ. της παρακάμπτονται ή αγνοούνται, ή ως φαίνεται ελλείπει η δέουσα εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους».

Αυτά έγραψε στην επιστολή του προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο γιατρός Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Μπόγρης.

Ας δεσμευτούν λοιπόν οι επόμενοι διοικούντες τον Δήμο, αν θα επιτρέψουν σε πρόσωπα χωρίς θεσμικό ρόλο, να έχουν τέτοια έπαρση και ανάμειξη σε ευαίσθητους οργανισμούς του Δήμου.

Για τον κ. Σακκιώτη έχω πολλές αμφιβολίες καθώς πρόσφατα τον εντοπίσαμε να τους εναγκαλίζεται.

Απομένει η θέση του κ. Μούρτζη καθώς και του κ. Γρηγορόπουλου, για το ποια μέτρα θα πάρουν απέναντι σε τέτοια πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου