MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πλατειά Εθνεγερσίας μια πονεμένη Ιστορία


Ένα από τα πρώτα σημεία της Αίγινας που αντικρίζει ένας επισκέπτης μετά την αποβίβαση του από το καράβι είναι η Πλατειά Εθνεγερσίας. Ποια να είναι η εντύπωση που αποκομίζει άραγε; Σημάδια εγκατάλειψης, και ποια είναι αυτά;

Ο Δήμος δεν έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη χώρου αναμονής των επιβατών, για τά άλογα και τους ιππηλάτες υπήρξε πρόνοια – και πολύ σωστά και μπράβο τους- για τους επιβάτες του ΚΤΕΛ; μάλλον αυτοί είναι άλλο είδος ζώου. Αν κάποιος θέλει να ικανοποιήσει τις φυσικές του ανάγκες πως θα μπορέσει; στο χώρο των τουαλετών έχει μπεί λουκέτο!!!, οι οποίες τουαλέτες βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το εκδοτήριο των εισιτηρίων. Φθαρμένα ξύλινα σκαλοπάτια στα ‘γεφυράκια’ που βρίσκονται στα διάφορα σημεία της πλατείας, όπου κινδυνεύεις να σκοντάψεις και να χτυπήσεις. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια στο μπροστινό μέρος της πλατείας. Όσο για το πράσινο καλύτερα να μην γίνεται λόγος. Το βράδυ γίνεται χώρος παρκαρίσματος των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και ο φωτισμός είναι ελλιπής με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται η Πλατεία.

Αν ο Δήμος έκανε μια σοβαρή συντήρηση της πλατείας όπου το κόστος της δεν είναι τεράστιο αντιθέτως μάλιστα, αν ο χώρος των ΚΤΕΛ ήταν αφετηρία-τερματισμός και το βράδυ τα λεωφορεία οι οδηγοί τα παρκάρανε στο μηχανοστάσιο του ΚΤΕΛ τότε θα αναδεικνυόταν η Πλατεία, θα χαιρόμαστε όλοι τον χώρο αυτό μικροί και μεγάλοι.

Σημείωση: Ο κύριος Θανάσης που είναι Πρόεδρος σε ένα μορφωτικό σύλλογο ενός μικρού χωρίου των Τρικάλων, έλεγε σε συζήτηση με συντοπίτες μας ότι δεν περιμένουμε βοήθεια από την Πολιτεία δρούμε μόνοι μας είτε με εθελοντική εργασία είτε με ανάθεση εργασιών τα οποία τα πληρώνει ο Σύλλογος μας από το ταμείο του.

Ας παραδειγματιστούμε από τους άλλους και ας προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου. Να ενεργοποιηθούν όλοι οι Πολιτιστικοί φορείς του τόπου και να ορίσουν στόχους και κοινά σημεία δράσης ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού προς το καλύτερο . Στον κοινό αγώνα δεν πρέπει να αφήνουμε να κυριαρχούν οι μικροπολιτικές μας σκοπιμότητες γιατί αυτές μας ασκημαίνουν την ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου