MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Attica Enduro Cup ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Αίγινας

Θέμα Attica Enduro Cup στην Αίγινα τον Απρίλιο
(Η μηχανοκίνητη εισβολή θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της Αίγινας)


Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Ήταν πολύ δυσάρεστη η έκπληξη όταν πληροφορηθήκαμε ότι υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας προγραμματίζεται αγώνας 100 μοτοσυκλετών μεγάλης ιπποδύναμης τύπου «ΕΝΤΟΥΡΟ». Οι μοτοσυκλέτες θα περάσουν μέσα από τα μονοπάτια τα ρέματα και τους δασικούς δρόμους του νησιού σε μια διαδρομή 50 χλμ, και μάλιστα δυο φορές. Φανταστείτε 100 οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης να διανύουν 100 χιλιόμετρα μέσα σε ότι φυσικό περιβάλλον έχει απομείνει στο νησί. Πολλά μονοπάτια θα «σκαφτούν» δηλαδή θα καταστραφούν όπως επίσης η χλωρίδα και η πανίδα. Πέρα από την απίστευτη ρύπανση από καυσαέρια και θόρυβο, η εισβολή αυτή θα υποβαθμίσει και θα δυσφημήσει τη φύση του νησιού έναν από τους βασικούς πόλους έλξης τουριστών στην Αίγινα. Θα δημιουργήσει συνθήκες διακινδύνευσης για τους περιπατητές και κάθε διερχόμενο καθώς η περιφρούρηση 50 δύσβατων χλμ είναι αδύνατη. Τέλος η διοργάνωση αυτή δημιουργεί ένα αρνητικό πρότυπο διακινδύνευσης σε νέους ανθρώπους κάτι που ήδη αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για το νησί. Δημιουργεί επίσης πρότυπο περιφρόνησης προς τις πολύτιμες λειτουργίες της φύσης.

Στο βωμό της προσέλκυσης λίγων εκατοντάδων περιστασιακών επισκεπτών για τους αγώνες αυτούς, θα χάσουμε πολλαπλάσιους επισκέπτες που έρχονται σε σταθερή βάση στο νησί και οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνει ένα διαμάντι.

Διανύουμε το έτος Βιοποικιλότητας με έντονες δράσεις προστασίας και ευαισθητοποίησης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς διεθνώς έχει αναγνωρισθεί η αξία της ήμερης και άγριας πανίδας και χλωρίδας ενός τόπου. Η εισβολή σε φυσικά οικοσυστήματα που λειτουργούν έξω από επιδράσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων προκαλεί έντονη διαταραχή των λειτουργιών της φύσης την υποβαθμίζει και τελικά αποβαίνει εις βάρος του ανθρώπου.

Η ανοχή μας πρέπει να είναι μηδενική διότι η εισβολή αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις μονιμότητας που μπορεί να αλλάξουν οριστικά την φυσιογνωμία του νησιού. Ήδη προγραμματίζουν δίπλα στο ΕΚΠΑΖ μια μόνιμη πίστα εξάσκησης ΕΝΤΟΥΡΟ, γεγονός που θα φέρνει στο νησί αυτές τις μοτοσυκλέτες σε σταθερή βάση οι οποίες βέβαια δεν θα περιορίζονται μόνον στη πίστα. Θα υπάρχει μόνιμη ηχορύπανση, καυσαέρια και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει η επιλογή αυτού του είδους τουρισμού για το μέλλον του τουρισμού μας?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου