MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Δημοσίευση προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

Δημοσιεύθηκε και το δεύτερο πρόγραμμα της ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. το οποίο είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό και αφορά την εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Γενικός Στόχος του Προγράμματος

Γενικός στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη και επέκταση της γενικής επιχειρηματικής δραστηριότητας των υφισταμένων ΜΕ και ΠΜΕ, μέσω της άμεσης κάλυψης υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία με την υποστήριξη της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, προκειμένου να υποβοηθηθεί άμεσα η πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να επιτευχθεί στο απώτερο μέλλον ο απαιτούμενος τεχνολογικός εκσυγχρονισμός τους. Με το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζεται καταρχάς η βιωσιμότητα των ΜΕ/ΠΜΕ και στηρίζεται γενικότερα η επιχειρηματικότητα σε περιφερειακό επίπεδο στην παρούσα περίοδο οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Ταμείο Εγγυοδοσίας (ΤΕΜΠΜΕ) εγγυάται ένα μεγάλο μέρος των δανείων που συνάπτουν οι ΜΕ και ΠΜΕ με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς, διασφαλίζοντας παράλληλα χαμηλό σχετικά επιτόκιο, ελάχιστες εξασφαλίσεις ή μηδενικές για τις ΜΕ και ΠΜΕ και εύκολο τρόπο αποπληρωμής των δανείων. Έτσι, επιμερίζεται τελικά και ο επιχειρηματικός κίνδυνος ανάμεσα στα τρία εμπλεκόμενα μέρη (επιχειρήσεις, πιστωτικά ιδρύματα, Ταμείο Εγγυοδοσίας).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

http://epixeirein.gr/2010/05/21/tempme-2010-asfalistika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου