MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τέλος τα Windows XP στα netbooks

Τίτλοι τέλους για τα Windows XP στα netbooks σηματοδοτεί η Microsoft με ανακοίνωσή της, απογοητεύοντας κατασκευαστές και καταναλωτές. Η κίνηση αυτή είναι μία προσπάθεια της Microsoft να προμοτάρει τα Windows 7 έτσι ώστε να καλύψουν το χάος που προκάλεσαν τα Windows Vista.

Τα Windows XP, το αγαπημένο και το πιο «πολυφορεμένο» λογισμικό των τελευταίων ετών από 22 Οκτωβρίου περνάει στην ιστορία καθώς η μόνη χρησιμότητά τους σήμερα ήταν στα netbooks πλέον όμως όλα τα desktops και laptops έχουν πλέον τα Windows 7 τα οποία έχουν συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια.

Τα Windows XP κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στις 25 Οκτωβρίου του 2001 σε δύο εκδόσεις, την Windows XP Home Edition και την Windows XP Professional.

Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς σήμερα, το 80% των νέων netbooks χρησιμοποιούν τα Windows 7, και όλοι σχεδόν ανέμεναν την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Από την άλλη, η Microsoft θα πρέπει να «κερδίσει» τους καταναλωτές με το νέο της λογισμικό καθώς ο ανταγωνισμός που ξεκινάει από το φθινόπωρο του 2010 και ακούει στο όνομα Google Chrome OS αναμένεται «επικίνδυνος», την ώρα επίσης όπου και λίγο αργότερα (το χειμώνα) στο ίδιο παιχνίδι θα μπει η Nokia και η Intel με το MeeGo OS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου