MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Σαμαράς: Τα 7 βήματα για την "επανεκκίνηση" της οικονομίας

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Σαμαράς: Τα 7 βήματα για την "επανεκκίνηση" της οικονομίας

Κατά της διάρκεια της παρουσίασης του οικονομικού προγράμματος «Ζάππειο 2», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ανέπτυξε τα επτά βήματα που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αρχικά, λοιπόν, σαν πρώτο βήμα ανέφερε τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και πρότεινε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρείες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα.

Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο Φ.Π.Α. θα μειωθεί από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας, αλλά με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Δεύτερο βήμα η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, δηλαδή κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του «πόθεν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών. Επανέφερε την πρότασή του να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.

Τρίτο βήμα η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.

Τέταρτο βήμα η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με ταυτόχρονη αεροφωτογράφιση όλης της Ελλάδας και απαγόρευση διά ροπάλου της αυθαίρετης δόμησης.

Πέμπτο βήμα θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του κράτους προς τους ιδιώτες και οι οφειλές κάθε είδους. Δεν μπορεί το κράτος να πρωτοστατεί στο κίνημα «Δεν πληρώνω».

Έκτο βήμα η δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. «Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δισ. και προχθές προσθέσαμε ρύθμιση για 30 δισ.. Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έβδομο βήμα μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που θα επανενεργοποιήσει την οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Επίσης, πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτές οι ανάσες μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δισ. τα δύο πρώτα χρόνια.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου