MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Εγχειρίδιο για το Paypal


Το PayPal είναι μία online υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων. Χρησιμοποιείται ευρέως για ασφαλείς συναλλαγές μέσω του Internet. Η εταιρία που το λειτουργεί είναι η ίδια που έχει το eBay και γι’
αυτό οι περισσότερες αγοραπωλησίες στο eBay εξοφλούνται μέσω PayPal.
Επίσης η εταιρία PayPal διέπεται και ελέγχεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας – FSA (όπως άλλωστε και όλες οι Βρετανικές τράπεζες και οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί της Μεγάλης Βρετάνιας) και διευκολύνει με ασφάλεια την διεκπεραίωση μια συναλλαγής γνωστοποιώντας στα αντισυμβαλλόμενα μέρη μόνο τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της "πληρωμής".
Το να αποκτήσετε λογαριασμό στο PayPal είναι δωρεάν, όπως και η μεταφορά των χρημάτων (100 ευρώ και άνω) από τον λογαριασμό σας του PayPal προς τον τραπεζικό σας λογαριασμό (για ποσά μικρότερα τον 100 ευρώ υπάρχει προμήθεια 1 ευρώ).
Τέλος μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα σε/από οποιονδήποτε δωρεάν αλλά και να αγοράζετε από καταστήματα συμβαλλόμενα με το PayPal με ασφάλεια.

Τι μπορείτε να κάνετε με το PayPal:

  • Να στείλετε χρήματα σε κάποιον άλλο που έχει λογαριασμό σε αυτό (χωρίς απαραιτήτως ο αποστολέας να έχει λογαριασμό, μια πιστωτική/χρεωστική κάρτα αρκεί).
  • Να πάρετε χρήματα από κάποιον άλλο με αποστολή στον τραπεζικό λογαριασμό του (απαραίτητος ο λογαριασμός PayPal και καλύτερα ρωτήστε την τράπεζά σας αν το υποστηρίζει πρώτα).

Πως λειτουργεί το PayPal:

Ακριβώς όπως ένας απλός τραπεζικός λογαριασμός. Μπορούμε να βάλουμε σε αυτόν λεφτά από μία κάρτα (διότι το Διαδίκτυο δεν έχει ταμεία), να δεχτούμε λεφτά από κάποιον άλλο ή και να στείλουμε λεφτά σε άλλον.

Με λίγα λόγια:

Πιστωτική / χρεωστική κάρτα -> (PayPal αποστολέα ->) PayPal παραλήπτη -> Τραπεζικός λογαριασμός παραλήπτη.

Γιατί είναι ασφαλές το PayPal:

Διότι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία της κάρτας μας είναι το ίδιο το PayPal. Ο παραλήπτης το μόνο που κάνει είναι να παραλαμβάνει τα χρήματα και ΟΧΙ αριθμούς καρτών. Επίσης όλες οι σελίδες του είναι κρυπτογραφημένες, πράμα που σημαίνει πως κανένας σατανικός χάκερ δεν μπορεί να υποκλέψει τα στοιχεία μας.

Σίγουρα δεν μπορεί;

Όχι. Αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει να έχει καμία πολύ ισχυρούς υπολογιστές και αρκετό χρόνο στη διάθεσή του. Και κανένας δεν το κάνει αυτό για 100-200 ευρώ. Άλλωστε πιο μεγάλη πιθανότητα υπάρχει ένας χάκερ να υποκλέψει τα στοιχεία των κωδικών και των καρτών μας έχοντας μολύνει με κατασκοπευτικά προγράμματα τον υπολογιστή που χρησιμοποιούμε, αλλά σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο το
Paypal αλλά όλες μας οι συναλλαγές στο internet είναι ευάλωτες. Αν ο υπολογιστής μας είναι ασφαλής, τότε μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που μας προσφέρει το Paypal δεν μπορούμε να έχουμε.

Δε πιστεύω αυτά που λες!!!

Οκ. Τότε μην ξαναβγείς από το σπίτι σου. Πιο μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να σε χτυπήσει κάποιος μεθυσμένος οδηγός την ώρα που περπατάς ανέμελα στο πεζοδρόμιο, παρά να σε κλέψει χακερ στο PayPal.

Πως φτιάχνω λογαριασμό στο www.paypal.com:

Απλούστατα όπως φτιάχνουμε οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό στο Internet. Μόνο που για ευνόητους λόγους δίνουμε τα πραγματικά μας στοιχεία. Μετά από αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και τα στοιχεία της κάρτας μας για να έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε χρήματα.
Δεν θέλω να μπλέξω με πιστωτικές. Τί κάνω:

Βγάζω ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ κάρτα. Οι βασικές είναι δύο: Visa Electron και Maestro (Visa και Mastercard αντίστοιχα). Και τί κάνουν; Απλούστατα “τραβάνε” χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό μας. Αν ο λογαριασμός μας είναι άδειος ή δεν έχει τουλάχιστον το ποσό χρέωσης της κάρτας τότε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Με λίγα λόγια, αν ανοίξουμε έναν νέο τραπεζικό λογαριασμό ειδικά για τις διαδικτυακές αγορές μας και βγάλουμε μια Visa Electron σε αυτό τον λογαριασμό, έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Συν του ότι δεν μπορούμε κατά λάθος να αρχίσουμε να χρωστάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου