MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΟΥΚΟΥΛΗ



Ας δούμε αγαπητέ Νεκτάριε που σε αδίκησα παραθέτω λοιπόν το κομμάτι της δήλωσης αυτούσιο από το site www.neafwni.gr
 Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους πιστεύουν πως κάτι δεν πάει καλά με την διοίκηση του Δήμου Αίγινας. Είναι “κοινό μυστικό” και συζητιέται παντού. Έχετε διαφορετική άποψη γι' αυτό;
Ευχαριστώ για την πρόταση που μου κάνετε να απαντήσω σε ερωτήσεις σας.
Προσωπικά, δε διαχωρίζω τα ΜΜΕ σε ασκούντα ή μη αντιπολίτευση, αλλά σε ΜΜΕ που κάνουν ή όχι υγιή δημοσιογραφία και σεις ανήκετε στα πρώτα. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο πλουραλισμός γνωμών και θέσεων οδηγεί με μεγαλύτερη ασφάλεια σε σωστές λύσεις.
Σε σχέση με το δεύτερο μέρος του ερωτήματος, θεωρώ ότι θα ήταν άδικο να κρίνουμε μια δημοτική πλειοψηφία στο μέσο της τετρεαετίας και πριν ολοκληρώσει τη θητεία της, εν μέσω μάλιστα μιας τόσο δύσκολης περιόδου για τη Χώρα ολόκληρη και με την πλειονότητα των Δήμων της Χώρας στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.
Όσο για το αν πάμε ή όχι καλά στο εσωτερικό μας «στρατόπεδο», θα σας απαντήσω αντλώντας στοιχεία από την μακρόχρονη θητεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ποτέ και στον προ νόμου «Καποδίστρια» Δήμο και στις μετέπειτα τετραετίες καμιά πλειοψηφία δεν πέρασε «ανέφελες» μέρες και αυτό είναι ιστορικά καταγραμμένο.
Τολμώ να πω ότι σε σύγκριση με προηγούμενες τετραετίες έχουμε τα λιγότερα προβλήματα, χωρίς να ισχυρίζομαι ότι και σε μας δεν υπάρχουν. Ο βασικός κορμός της ομάδας μας όμως είναι ενεργός και δυνατός.

Μετράτε ήδη αρκετές παραιτήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις και έχετε στους κόλπους σας διαφωνούντες με την πολιτική που ασκεί ο κ. Δήμαρχος. Μήπως και αυτό είναι μια στρεβλή εικόνα και δεν είναι πραγματικότητα;
 Φυσικά και δεν είναι πραγματικότητα και δέστε την προηγούμενη απάντησή μου. Όσο για τις αποχωρήσεις από την δημοτική μας ομάδα, σέβομαι την οντότητα του κάθε συναδέλφου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφώνησα και με τις επιλογές του.
 Προσωπικά, σε σχέση με τις ανεξαρτητοποιήσεις πάντως, η πολιτική μου θέση είναι γενικά, ότι πιο δεοντολογικός είναι ο δρόμος της παραίτησης, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον ψηφοφόρο που δεν ψήφισε ένα στέλεχος μόνο από προσωπική εκτίμηση, αλλά και επειδή ήταν υποψήφιος του συγκεκριμένου όποιου συνδυασμού. Δεν παύουν, βέβαια, τυπικά να είναι νόμιμες ενέργειες.
και ένα άλλο απόσπασμα από την απάντηση σου 
 Σας απαντώ ότι οι αποφάσεις του Δήμου και για τα οικονομικά δεν είναι προσωπικές, αλλά προέρχονται από συλλογικά όργανα (Εκτελεστική Επιτροπή, Οικονομική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο) και στη διαμόρφωση ορισμένων από αυτές μάλιστα, έχετε και σεις λάβει και σεις μέρος όσο ήσαστε μέλος της δημοτικής μας παράταξης.

για να τελειώνουμε το θέμα 
είναι θέμα ηθικό η παραίτηση ή κάνω λάθος στην πολιτική σου τοποθέτηση; γιατί αυτό αφήνεις να εννοηθεί. Σε ερωτώ λοιπόν πόσο ηθικό είναι να χρεώνονται – κυριολεκτικά – οι πολίτες από δικά σας λάθη; Όσο για τον αν πήραν ψήφους οι σύμβουλοι επειδή ήταν υποψήφιοι στον συγκεκριμένο συνδυασμό, θα σου απαντήσω ότι αυτό ισχύει στους δημοτικούς συνδυασμούς οι οποίοι είναι κάτω από κομματική ομπρέλα και όχι σε ένα πολυκομματικό και ανεξάρτητο συνδυασμό όπως ήταν το ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Αν μιλάς για τον ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ, έχεις δίκιο. ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΈΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ οι ψήφοι είναι προσωπικοί και αν δεν υπήρχε ο συνδυασμός του ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάποιοι θα κοίταζαν το δημαρχείο με τα κιάλια. Σαν ανεξάρτητος σύμβουλος δεν είμαι εξαρτημένος ούτε χρωστάω προεκλογικά γραμμάτια. Άλλοι χρωστάνε.
Σε ότι αφορά το αποτυχημένο τιμολόγιο ύδρευσης που έχει βάλει τον Δήμο ‘μέσα’ πλέον του 1.000.000 € το σχέδιο εσείς δεν συντάξατε; Την υπογραφή την δική σας δεν έχει η εισήγηση; Πάντως την δική μου δεν την έχει και δεν ήμουν σε κάποια επιτροπή μυστική ή φανερή που συνέταξε το τιμολόγιο ύδρευσης το 2011. Το ότι ψήφισα δεν σημαίνει ότι ήμουν υπέρμαχος του τιμολογίου. Το ψήφισα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον Δήμο. Όμως να σας θυμίσω τι είχε ειπωθεί στα προσυμβούλια. Υπήρξε πρόταση από τον Φίλλιπα Τζίτζη να διατηρήσουμε το τιμολόγιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής κάνοντας μια αύξηση 10% και να μειώσουμε λίγο την τιμή των 8 ευρώ στην μεγάλη κλίμακα γιατί αυτό είχαμε πει προεκλογικά και έχοντας τα στοιχεία και σαφή εικόνα του τιμολογίου να αλλάξουμε το τιμολόγιο το 2012. Στην πρόταση του Φίλλιπα συμφώνησα και εγώ όπως και ο Σταύρος ο Σακκιώτης αλλά για χάρη της ‘ομοψυχίας’ που επέβαλλε ο Δήμαρχος ο οποίος επέμενε να στηρίξουμε την πρόταση, ψήφισα. Επίσης τόσο εγώ όσο και ο τέως Πρόεδρος της κοινότητας Βαθέως κος Καλαμάκης είχαμε διαφωνήσει, στό προσυμβούλιο, για το τιμολόγιο στο τοπικό διαμέρισμα Βαθέως γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό του νερού προέρχεται από γεωτρήσεις και δεν είναι 100% ΕΥΔΑΠ. Ζητήσαμε μείωση 10 λεπτών ΜΟΝΟ στην πρώτη κλίμακα. Το αρνηθήκατε και παρόλα αυτά ψήφισα. Όμως όταν σας ζητήθηκε μείωση τιμής στο τοπικό διαμέρισμα του Μεσαγρού, εκεί όπου αντέδρασαν ο κος Παντελάρος και ο κος Νίκος Τζίτζης, συμφωνήσατε και εσείς γιατί ήταν η δεξαμενή ψήφων σας αγαπητέ Νεκτάριε και μειώθηκε το τιμολόγιο. Αυτά για την ιστορία . Επειδή σας στήριξα μην μου μεταφέρετε την δική σας ευθύνη δεν είναι κακό να παραδέχεστε το λάθος σας άλλωστε σας αφήσαμε να το κάνετε.
Να σου επισημάνω ότι η αντιπαράθεση μας είναι σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό άλλωστε θεωρώ ότι προκλήθηκα. Αν και μετέπειτα στην απάντηση σου έγινες πιο κατανοητός. Άλλωστε σκοπός μας και στόχος είναι να πάμε ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ συνεπώς ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε εγώ έχω αλλάξει εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου