MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


Κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ιστορικό ΟΧΙ  του Ιωάννη Μεταξά στους Ιταλούς. Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν φίλα προσκείμενος στους Μουσολίνι και Χίτλερ , ήταν δικτάτορας, κάποιοι προοδευτικοί τον αποκαλούν φασίστα. Όμως  είχε το σθένος αυτός ο δικτάτορας να πει ΟΧΙ  έχοντας  στην κορυφή της ιεραρχία των ιδανικών του τις έννοιες  ΠΑΤΡΙΔΑ και  ΕΘΝΟΣ, όχι όπως η πλειονότητα των σημερινών πολιτικών που ιδανικό τους είναι πρώτα από όλα η ΠΑΡΤΥ μας.
Τί έκανε ο δικτάτορας Μεταξάς όσο ήταν πρωθυπουργός ας τα θυμηθούμε και ορισμένοι ας μάθουν ιστορία.


  1. Έφτιαξε τα οχυρά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα τα οποία καθυστέρησαν την επέλαση των Γερμανών  (σήμερα τα κτίρια αυτά είναι εγκαταλελειμμένα).
  2. Ίδρυσε το ΙΚΑ αυτό που σήμερα έχει αντικατασταθεί από τον ΕΟΠΠΥ 
  3. Είχε καθιερώσει το 8ώρο και την αμοιβη της υπερωριακής εργασία
  4. Είχε καθορίσει λογικά , εύλογα και ικανοποιητικά όρια μισθών και ημερομισθίων.
  5. Ίσχυαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και οι διαιτησίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων
  6. Χαρίσθηκαν τα αγροτικά χρέη και ιδρύθηκαν παιδικοί σταθμοί
  7. Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός της χώρας ήταν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΣ.
  8. ΔΕΝ υπήρχαν τότε άνεργοι ,ούτε απεργίες .
  9. Χωρίς την ανάγκη των επιδοτήσεων  οι Έλληνες είχαν αυτάρκεια με τα ελληνικά προϊόντα.
  10. Δεν υπήρχε διαφθορά αλλά ούτε και εγκληματικότητα.
  11. Τέλος προσωπικός φύλακας του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά ήταν ένας χωροφύλακας.
Τα σημεία 3-4-5 και μερικώς το 6   καταργήθηκαν έμμεσα σήμερα λόγω μνημονίου.
 Τότε οι παρελάσεις ήταν για την ανύψωση του εθνικού φρονήματος . Σήμερα στις  παρελάσεις γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με απώτερο σκοπό τον εκφυλισμό τους , ώστε το εθνικό φρόνημα του λαού να βρίσκεται στο ναδίρ . Όταν ένα λαό τον χτυπάς στην ιστορία του παύει αυτός ο λαός να έχει  δύναμη.  Τεκμηριώνω τα λεγόμενα με  μια δήλωση του τότε και δείτε πως συνδέετε με σήμερα...

 "Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή".
Απόσπασμα ομιλίας του υπουργού εξωτερικών(και ισόβειο μέλος της bilderberg )Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974..
Θεωρώ πως δεν είναι τυχαία η δήλωση του Μπουτάρη να μην γίνονται οι παρελάσεις και ότι οι διαμαρτυρίες των αριστερών  στις παρελάσεις ή είναι καθοδηγούμενες ή οι αριστεροί παίζουν τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου . Συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες κατά των αντιλαϊκών μέτρων διαφωνώ όμως με όταν αυτές γίνονται τις ημέρες που έχουμε  εθνική εορτή γιατί τιμάμε εκείνη την ημέρα όχι τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά αυτούς που πέθαναν για την πατρίδα.Την ιερη στιγμη της παρέλασης αυτοι που εχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθουν βουβα είναι οι μαθητές γιατι σε αυτούς ανήκει το μέλλον είτε γυρνώντας το κεφάλι στους επισήμους είτε περπατώντας ξυπόλητοι , τα γιαουρτια και τις ντοματες ας τα κρατησουν οι πολίτες για τις ομιλιες των πολιτικων
Θέλω έναν πρωθυπουργό που να υψώσει το ανάστημα του στους ξένους και να πει ΟΧΙ να μην λέει δημόσια ευχαριστώ του αμερικάνους όπως ο Σημίτης το 1996 , θέλω έναν πρωθυπουργό που να φέρνει επενδύσεις και να δημιουργεί ανάπτυξη  και όχι έναν πρωθυπουργό  που να τζογάρει χρηματιστηριακά το χρέος της Ελλάδος προς οικογενειακό όφελος , θέλω ένα πρωθυπουργό πατριώτη  ένα πρωθυπουργό που να ΜΗΝ λέει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, αλλά μάλλον θέλω πολλά .
    " Ετούτος δώ  ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα στους νεκρούς του" Γιάννης Ρίτσος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου