MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ MOY ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΑ


Παρακολούθησα την συνέντευξη του προέδρου της ΚΕΔΑ κου Νίκου Τζίτζη η οποία έγινε με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της Αίγινας για το πολιτιστικό τέλος που εισπράττει ο Δήμος μέσω των λογαριασμών ύδρευσης. Αφού κατέκρινε την « μειοψηφία», σύμφωνα με τα λεγόμενα του, για την μη ψήφιση της εισήγησης περί της κατανομής του πολιτιστικού τέλους (70% στην ΚΕΔΑ 30% ΔΑΟΑ) συνέχισε την αναφορά του χρησιμοποιώντας το όνομα μου (αναφέρθηκε ονομαστικά και στους άλους δύο ανεξάρτητους συμβούλους) λες και είμαστε στην κατοχή με τους κουκουλοφόρους δείχνοντας τους προδότες «να ποιοι φταίνε για το κακό χάλι της ΚΕΔΑ», του απαντώ:
Με την πράξη του αυτή απέδειξε ότι έχει γραμμένη στα παλιά του παπούτσια την δημοκρατία. Δεν σέβεται τους θεσμούς και πολύ περισσότερο τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Συνεχίζοντας λοιπόν ο ίδιος τον εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών, προχώρησε σε μια συνέντευξη χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΑ πλην του αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ κυρίου Αναστάσιου Κρεούζη. Δεν γνωρίζω αν ο κυριος Κρεούζης παίζει τον ρόλο του χειροκροτητή των ενεργειών και πράξεων του προέδρου της ΚΕΔΑ γενικά, οπότε είναι και αυτός συνυπεύθυνος για όλες τις παράνομες ενέργειες, ή απλά έτυχε να βρίσκεται εκεί, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει.
Απορίας άξιο είναι πόσα διοικητικά συμβούλια έχουν γίνει στην ΚΕΔΑ μετά την αποπομπή μου ; απαντώ 2 συμβούλια στους πέντε μήνες, όπου αυτό το διάστημα ήταν η αιχμή των πολιτιστικών γεγονότων στην Αίγινα (Φεστιβαλ θεάτρου, Φιστικι Φεστ κ.λπ.). Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα πως η απομάκρυνση μου έγινε γιατί κάποιοι φοβόντουσαν τον έλεγχο και την διαφάνεια.
Στην αναφορά σας περί φόρων σας ενημερώνω ότι η ΚΕΔΑ είναι υποχρεωμένη να αποδίδει ΦΠΑ. Όσο για την ταμπακιέρα που είναι τα πόσα εισιτήρια κόπηκαν και ποιες ήταν οι συμβάσεις με τους θιάσους. Τα «κέρδη» από τα εισιτήρια ήταν 80% για τους θιάσους και 20% για την ΚΕΔΑ. Υπάρχει κάποια τέτοια σύμβαση ; ή μήπως ήταν άλλα τα νούμερα 70-30 ή και 60-40; Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Για αυτό λοιπόν όλα στην δημοσιότητα, όλα στο φως. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! 
Γιατί δεν ενημερώσατε όλα τα ΜΜΕ; Για ποιο λόγο έγινε αυτή η επιλεκτική διάκριση; Έχει σχέση με κάτι που αγνοούμε; Αγνοήθηκαν παραδοσιακές εφημερίδες όπως τα Αιγινητικά Νέα και η Μάχη της Αίγινας (ειδικά η Μάχη στήριξε και στηρίζει την δημοτική αρχή), τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα όπως η neafwni.gr και το aeginalight.gr;
Δεν σας έχει προβληματίσει το γεγονός ότι ματώνετε κυριολεκτικά κύριε Τζίτζη Νίκο για να περάσετε ένα θέμα που αφορά την ΚΕΔΑ στο δημοτικό συμβούλιο; Πώς να εμπιστευτεί το σώμα του δημοτικού συμβουλίου έναν άνθρωπο ο οποίος υπόγεια έφερε θέμα ψήφισης αμοιβής του, η οποία ήταν 24.000 ευρώ ετησίως δηλαδή 2000 ευρώ μηνιαίως. Περισσότερα και από όσα παίρνει ένας αντιδήμαρχος και που η κοινωφελής επιχείρηση δεν έχει οικονομικούς πόρους; Μόνος σας μας το είπατε! Εκτός και αν μέσα στην αμοιβή του προέδρου ήταν και η αμοιβή του αντιπροέδρου και μοιραζόσαστε κατά αναλογία τον μισθό (άρθρο 255 παράγραφος 5 του N. 3463/2006) και «ξεχάσατε» να μας το αναφέρετε.
Στο δημοτικό συμβούλιο δεν ήρθε ποτέ ένα σχέδιο ροής χρημάτων μαζί με ένα marketing plan. Αναφερθήκατε γενικά στον πολιτισμό αλλά μόνο αυτή είναι η δραστηριότητα της ΚΕΔΑ; Δεν υπάρχουν άλλες; Για ποια φιλαρμονική μιλάτε; Για αυτήν που δεν υφίσταται; Ας είναι καλά ο σύλλογος ΜΟΥΣΑ.
Μας είπατε ότι η ΚΕΔΑ δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ από τον δήμο. Εδώ κάποιος λέει ΨΕΜΑΤΑ. Εσείς κύριε Τζίτζη ή ο αντιδήμαρχος οικονομικών κος Κουκούλης, ο οποίος είπε στο δημοτικό συμβούλιο «όποτε έχουμε δίνουμε χρήματα στην ΚΕΔΑ» (σημειωτέον ότι η Αντιδημαρχία ποιότητας ζωής αντιμετωπίζει μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από την ΚΕΔΑ).
Τις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΑ τις έχετε σεβαστεί ;Σας απαντώ πως ΟΧΙ! Γιατί οι πράξεις σας το μαρτυράνε και το τεκμηριώνω. Για τα εισιτήρια του Φεστιβαλ θεάτρου, από πέρυσι είχε δημιουργηθεί θέμα με τα αθεώρητα και είπατε πως θα το διορθώσετε του χρόνου. Κάτι που δεν έγινε. Επίσης είχε ειπωθεί πως για το φεστιβαλ Φιστικιού το διοικητικό συμβούλιο θα είχε τον πρώτο λόγο. Κάτι το οποίο δεν έγινε. Ο καθένας ας δώσει την δικιά του ερμηνεία στο για ποιο λόγο το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΑ βρέθηκε προ τετελεσμένου γεγονότος, δηλαδή απλά τους ανακοινώθηκε η οργανωτική επιτροπή του Φιστικι Φεστ;
Τα 15.000 ευρώ που αποφάσισε, ως χορηγία, για το Φιστικι Φεστ το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι χρήματα για τον πολιτισμό και κατ’ επέκταση για να καλύψει την οικονομική τρύπα της ΚΕΔΑ; Σε αυτήν την απόφαση είμαστε δημοκράτες γιατί κάνουμε το χατίρι σας;
Μιλήσατε για μειοψηφία και σας ερωτώ: Πως είναι δυνατόν η μειοψηφία (σύμφωνα με τον ορισμό σας) να κερδίζει την πλειοψηφία στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου; Άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες που θα καταγραφεί στο ενεργητικό σας. Τελικά μήπως έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και είσαστε η μειοψηφία στην πλειοψηφία ; Κατηγορείται την αντιπολίτευση και τους ανεξάρτητους συμβούλους, εσείς, ένας « άνθρωπος των γραμμάτων» με υποτιμητικές εκφράσεις. Τους δικούς σας συμβούλους γιατί δεν τους αναφέρετε που σηκωθήκαν και έφυγαν και αναφέρομαι στον αντιδήμαρχο κο Μπέση και στο Πρόεδρο του ΛΤ και μέλος της ΚΕΔΑ κο Βάρτζελη. Τι φοβηθήκατε;
Γιατί αποκρύψατε ότι υπήρχαν δύο προτάσεις από τους πλειοψηφήσαντες περί της απορριπτικής απόφασης;
Α. 50-50 του κυρίου Φίλιππου Τζίτζη και
Β. Του 40 ΚΕΔΑ, 30 ΔΑΟΑ και 30 Δήμος που ήταν η δική μου πρόταση στην οποία συμφωνούσε και ο κος Νίκος Γιαννούλης. Με το 30% που θα είχε ο δήμος στο ταμείο του θα μπορούσε να δώσει χορηγίες σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και να καλύψει κάποιες εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό.
Είπε ο κος Τζίτζης Νίκος ότι «ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση το πολιτιστικό τέλος να πάει στον πολιτισμό» και ερωτώ: Σε πιο σημείο του προεκλογικού προγράμματος του « ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» υπάρχει αυτό που επικαλείστε;  εκτός εάν αναφέρεστε στον συνδυασμό ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ.
Αφού προβάρετε κουστούμι Αντιδημάρχου, για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το έντονο ενδιαφέρον για την παραχώρηση του πολιτιστικού τέλους τώρα στην ΚΕΔΑ και όχι στην αρχή της θητείας σας; Τι θέλετε να καλύψετε;
Οι πλειοψηφήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι σέβονται περισσότερο από εσάς κύριε Τζίτζη Νίκο τον πολιτισμό και την δημοκρατία.
Επειδή η αποτυχία της καταψήφισης της απόφασης είναι επιτυχία δικιά σας και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην ΚΕΔΑ επίσης δικά σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε για την ΚΕΔΑ, τον Πολιτισμό και την Αίγινα είναι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ  από δημοτικός σύμβουλος, καλό δικός σας θα είναι.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου