MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΑΤΙΛΙΟ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ



 Σαν σήμερα έφυγε από την ζωή Ατίλιο ή Αττίλιο (κατά κόσμο Βασίλης Δουρίδας) ήταν φυσιογνωμία των ελληνικών γηπέδων που ξεσήκωνε τους οπαδούς στην κερκίδα του Ολυμπιακού, αλλά και της Εθνικής ομάδας με την τρομπέτα του. Ήταν σύμβολο του Σταδίου Καραϊσκάκη.
 Κάθε φορά που ο "Ατίλιο" έδινε το σύνθημα τα πάντα σταματούσαν Τα χέρια σηκώνονταν ψηλά! Εκείνος έπαιζε με την τρομπέτα του το γνωστό "πολεμικό" ρυθμό για να ακολουθήσουν έπειτα οι οπαδοί με το γνωστό "Ολυμπιακός, Ολυμπιακός, Ολυμπιακός ή Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς... ανάλογα .
Ο Ατίλιο ήταν το σύμβολο του γηπέδου "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δει με την σημερινή του μορφή.
 Πολλοί από τότε προσπάθησαν με τρομπέτα να δώσουν ρυθμό στην εξέδρα του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, μάταια όμως. Ποτέ δεν τα κατάφεραν όπως εκείνος Ατίλιο γινόταν στόχος επίθεσης έξω από γήπεδα από οπαδούς άλλων ομάδων, γιατί στο πρόσωπό του οι αντίπαλοι έβλεπαν τον ίδιο τον Ολυμπιακό .
 Στό σύγχρονο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αυτό που πάντα θα λείπει - για εμάς που ζήσαμε πολλά στο παλιό "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είναι ο Ατίλιο με την θρυλική τρομπέτα του να ξεσηκώνει τους οπαδούς, παρά ταύτα συνεχίζουν να είναι ένθερμοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Προσωπικά νοσταλγώ εκείνες τις ημέρες. Όπου πάντοτε ο ήχος της τρομπέτας του Ατίλιο μου προκαλούσε ανατριχίλα όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλους μας . Περιμέναμε ως οπαδοί να ξεκινήσει να παιανίζει με την τρομπέτα για να ξεκινήσει η επίθεση της εξέδρας, όπως στις μάχες οι παιανιστές έδιναν το σύνθημα για την επίθεση , ήταν κάτι μαγικό ας μου επιτραπεί να υπερβάλω ήταν μια μορφή τελετουργίας
 Πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα στα 53 του, στις στις 11 Νοεμβρίου 1994.
 ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου