MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι απελπιστική.


«Η κατάσταση στην Κύπρο είναι απελπιστική. Με τον τρόπο που ανοίγουν οι τράπεζες είναι σαφές ότι οι ευρωπαίοι της δείχνουν την πόρτα της εξόδου από το ευρώ», τόνισε ο οικονομολόγος  Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά η Κύπρος είναι εκτός ευρωζώνης.

«Είναι εθνική, ιερή υποχρέωση του υπουργείου Οικονομικών να ξεκαθαρίσει στην τρόικα ότι μετά από αυτό που συνέβη στην Κύπρο, το παιχνίδι έχει αλλάξει, διότι η όλη προσπάθεια ανασύνταξης και σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας έχει βασιστεί στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και αυτό πια έχει τιναχτεί στον αέρα".

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποτύχει 100%», επεσήμανε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας μιλώντας στον Antenna.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τη Γερμανία «αυταρχική», ενώ παράλληλα μιλώντας για την Ευρωζώνη επεσήμανε ότι έχει μεταβληθεί σε «κοινό γκουλάγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου