MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Θα φτιάξουν αυτοκίνητα από… αεροπλάνα


Ακούγεται τρελό αλλά θα γίνει πραγματικότητα. Από αεροπορικές στολές θα φτιαχτούν… αυτοκίνητα. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά μια διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Η αεροπορική εταιρία Air France διοργανώνει μια συλλογή από παλιές στολές του προσωπικού εδάφους και του πληρώματος στα αεροδρόμια του Paris-Orly και Paris-Charles de Gaulle. Η φιλική καμπάνια αυτή προς το περιβάλλον άρχισε στις 21 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου 2013. Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι… ανακυκλωμένες στολές θα χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση μόνωσης σε αυτοκίνητα. Την διαδικασία θα αναλάβει ένα εξειδικευμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης και είναι ένα από τα πρώτα για την Air France.
Το σχέδιο της ανακύκλωσης η εταιρεία σκοπεύει να το επεκτείνει σε 35.000 ένστολους εργαζόμενους καθώς εκτιμάται ότι το συνολικό βάρος των ρούχων είναι κοντά στους 30 τόνους. Όταν γίνουν… μόνωση θα χρησιμοποιηθούν για μονωτικό σε 1.350 οχήματα.
«Με αυτή την καινοτομία, η Air France για άλλη μια φορά αποδεικνύει τη δέσμευσή της στην αειφόρο ανάπτυξη. Η Εταιρεία συμβάλλει στη διατήρηση των φυσικών πόρων για να κάνουν τα νέα προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά», δήλωσε ο Sophie Virapin, VP για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Air France.
Όμως η Air France δεν σταματά εδώ καθώς εδώ και χρόνια υπήρξε πρωτοπόρος στην αειφόρο ανάπτυξη. Η εταιρία έχει δεσμευθεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών CO2. Επίσης, για όγδοη συνεχή χρονιά, το 2012, ο δείκτης Dow Jones Sustainability Index (DJSI), ο κύριος διεθνής δείκτης που αξιολογεί τις εταιρείες σχετικά με τις επιδόσεις τους όσον αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη, κατέταξε την Air France-KLM ηγέτη στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών. «Ο Όμιλος έχει δεσμευθεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, για την ανάπτυξη μιας υπεύθυνης κοινωνικής πολιτικής και να συμβάλει στην ανάπτυξη των περιοχών όπου τα αεροσκάφη της, απογειώνονται και προσγειώνονται» αναφέρει στέλεχος της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου