MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιος είναι λοιπόν ο κύριος Χρήστος Πάχτας


της Μάρω Καψή

Ποιος είναι λοιπόν ο κύριος Χρήστος Πάχτας, για την "προστασία" του οποίου κινητοποιήθηκε αμέσως ο Εισαγγελέας και όλο το πολιτικό κατεστημένο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με μαϊντανό τη ΔΗΜΑΡ ;

Στο πρόσωπο του Χρήστου Πάχτα, νυν Δημάρχου Αριστοτέλους Χαλκιδικής, συγκεντρώνεται όλο το σάπιο σύστημα διακυβέρνησης που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια της Ελλάδας.

Διανύοντας την ΠΑΣΟΚική του καριέρα, ως νομάρχης από το 1986 και βουλευτής από το 1989, ο κ. Πάχτας διετέλεσε Υφυπουργός Βιομηχανίας στο διάστημα 1993-1994 και Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας στο διάστημα 1996-2004. Την χρυσή εκείνη εποχή διαχειριζόταν το «μεγάλο φαγοπότι» μαζί με τη Βάσω Παπανδρέου, την Άννα Διαμαντοπούλου και όλο το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», μοιράζοντας τα Πακέτα Ντελόρ ΙΙ και Σαντέρ του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Τον Δεκέμβριο του 2003 ενεπλάκη στο σκάνδαλο αγοράς και μεταπώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, καθώς ήταν ο εμπνευστής και οργανωτή, το 2003, της μεταβίβασης των εγκαταστάσεων της ΤVX Gold στην Ελληνικός Χρυσός, έναντι του... μυθικού ποσού των 11 εκατ. ευρώ.

Στις 23 Ιανουαρίου 2004 παραιτήθηκε από το αξίωμα του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, εξαιτίας της εισαγωγής φωτογραφικής τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντίνου Στέγγου, να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση. Ο Κ. Στέγγος, αργότερα παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε δίκη για τις “φούσκες” του Χρηματιστηρίου το 1999.

Εκείνο το διάστημα ο Πάχτας έγινε στόχος έντονης κριτικής από τα ΜΜΕ, αλλά περιέργως διατήρησε (και διατηρεί;) σημαντικό ποσοστό δημοφιλίας στη Χαλκιδική, προφανώς στηριζόμενος στις πλάτες ισχυρών οικονομικών του φίλων. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη δήμαρχος στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε εκείνη τη μεταβίβαση των εγκαταστάσεων της ΤVX Gold στην Ελληνικός Χρυσός με τρόπο που δεν τιμά ιδιαιτέρως τον κ. Πάχτα: η Κομισιόν αποφάσισε, με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς, ότι από το... Δημόσιο χαρίστηκαν με εκείνη τη συμφωνία στους ιδιώτες επενδυτές συνολικά 15,34 εκατ. ευρώ, επειδή τα μεταλλεία πουλήθηκαν χωρίς διαγωνισμό σε τιμή κατά 14 εκατ. ευρώ χαμηλότερη της πραγματικής τους αξίας, ενώ χαρίστηκαν στην Ελληνικός Χρυσός και φόροι, ύψους 1,34 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, ο κ. Πάχτας ζημίωσε εκείνη την εποχή το Δημόσιο κατά 15,34 εκατ. Ευρώ προσφέροντας ισόποσο όφελος στους ιδιώτες χρυσοθήρες.

Αφού λοιπόν ξεπούλησε τα χρυσωρυχεία έναντι πινακίου φακής, ο κ. Πάχτας εξελέγη Δήμαρχος για να "ολοκληρώσει" το έργο του και να διασφαλίσει οτι τα μεταλλεία θα λειτουργήσουν ομαλά προς όφελος της Ελληνικός Χρυσός.

Όχι όμως και προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι καταγγέλλουν εδώ και καιρό την παρουσία αρσενικού στο νερό που πίνουν, λόγω της δραστηριότητας των μεταλλείων χρυσού. Αρχικά ο κ. Πάχτας τους διαβεβαίωνε οτι το πόσιμο νερό είναι απόλυτα ασφαλές. Πρόσφατα όμως τους συνέστησε να... ξεκινήσουν να πίνουν εμφιαλωμένο.

Όταν οι κάτοικοι κατήγγειλαν το γεγονός στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, εκείνος τους είπε οτι κανονικά, έναν Δήμαρχο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών (δεν συζητάμε το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας) θα έπρεπε να τον "λυντσάρουν".

Αμέσως λοιπόν οι "προστάτες" του κ. Πάχτα έσπευσαν να καταδικάσουν την υποτιθέμενη φραστική "προτροπή σε άσκηση βίας", ενώ κανείς δεν ασχολήθηκε με τον πραγματικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, από την πόση νερού με αρσενικό. Η απόκρυψη της αλήθειας για το νερό που πίνουν προφανώς δεν θεωρήθηκε "βία" κατά του πληθυσμού.

Η υποκρισία και η συγκάλυψη χτύπησαν κόκκινο. Ή μήπως και η εγκληματική αμέλεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου