MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η ΣΥΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009


“Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και δεν χρωστάω σε κανέναν”
Η συνέντευξη με τον φίλο Αιγινήτη εκπαιδευτικό κ. Νίκο Οικονόμου, προέκυψε από μια αυθόρμητη συζήτηση. Νίκος Αλεξίου

Κύριε Οικονόμου, είσαστε υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον κ. Δημήτρη Μούρτζη. Πως βλέπετε σήμερα τα δημοτικά πράγματα στο νησί;
Όπως είναι γνωστό συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του πρώην Δημάρχου, αλλά την δεύτερη Κυριακή στήριξα και ψήφισα την δημοτική αρχή Κουκούλη.
Επειδή δεν είμαι μηδενιστής, πρέπει να σας πω ότι γίνονται προσπάθειες. Διακρίνω όμως την ημιμάθεια τους στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης, την έλλειψη διαλόγου και αλαζονεία. Μας είχαν δηλώσει ότι είχαν λύσεις, που σημαί¬νει ότι ήταν άμεσα υλοποιήσιμες, δεν τις έχουμε δει μέχρι στιγμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Καποδιστριακά. Δεν έχουν δοθεί λύσεις ούτε στο ακτοπλοϊκό ούτε στην συγκοινωνία – Αίγινα δεν είναι μόνο η πόλη- ούτε σε ιατρική υποδομή και να μην ξεχνάμε την αύξηση στην τιμή του νερού και τις διπλοχρεώσεις στους λογαριασμούς.
Επίσης δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε ότι έγινε η μηχανογράφηση του Δήμου.
Αυτό θα το έκανε όποιος αναλάμβανε τον Δήμο, είναι νομοτέλεια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μέλλον είναι η “Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση”.
Μπήκαμε ήδη στην προεκλογική κίνηση για το 2010, μετά και την δήλωση της υποψηφιότητας Σακκιώτη. Επιτρέψτε μου να σας λέω ονόματα και να μου συμπληρώνετε ατάκες.
Συμφωνώ.
Κουκούλης;
Ο λαγός ή ο κανονικός;
Αναφέρομαι στον νυν Δήμαρχο Παν. Κουκούλη.
Το πρώτο ημίχρονο χάθηκε. Το τι θα γίνει στο δεύτερο δεν το ξέρουμε. Ελπίζω στα καλύτερα. Το μέλλον θα δείξει.
Ποιος ήταν ο λαγός;
Ο δάσκαλος. Φοβάμαι ότι τον έβαλαν μπροστά να παίξει τον ρόλο του λαγού.
Σάκης Σακκιώτης;
Εξαρτάται. Άλλο Τοπική Αυτοδιοίκηση κι άλλο συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο.
Δημήτρης Μούρτζης;
Γιατί…κατεβαίνει; Ξέρει πόσο τον εκτιμώ και τον θεωρώ σαν τον πιο έμπειρο και εργατικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τρύφων Γκότσης;
Έμπειρος πολιτικός. Ότι ήταν να προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το προσέφερε. Χρήσιμες οι γνώσεις του.
Δ. Σκίτσας;
Έμπειρος στα δημοτικά πράγματα. Θα ήθελα να είμαστε συνεργάτες, σε όποιο πόστο κι αν βρεθούμε.
Φίλιππος Τζίτζης;
Φίλος. Καλό παιδί αλλά του λείπει η εμπειρία. Μετά βλέπουμε.
Ο ‘κανένας’; Δηλαδή εννοώ το κάτι καινούργιο;
Καλό. Αρκεί να υπάρχουν υλοποιήσιμα ορά¬ματα. Αυτό χρειάζεται η Αίγινα, αρκεί να μην είναι: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
Τελευταία δημοσιεύθηκε σε τοπικό έντυπο μια φωτογραφία που σας κατέγραφε να ψηφίζετε στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη της νέας συντονι-στικής επιτροπής. Απ’ όσα γνωρίζω προέρχεσθε από το χώρο της Ν.Δ., παραδοσια- κά και λόγω οικογένειας. Τι συνέβη πραγματικά;
Τους φίλους μου, από όποιον χώρο κι αν προέρχονται, τους στηρίζω με κάθε τίμημα και οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.
Φαίνεται όμως ότι σε κάποιους χάλασα την μαγιονέζα… Πιστεύω ότι ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά.
Όσο για την κριτική που μου ασκήθηκε, απαντώ: «Ας μην κοιτάμε την ακίδα που είναι στο μάτι του πλησίον μας, αλλά το δοκάρι που είναι στο δικό μας μάτι».
Εντολές δεν παίρνω από κανέναν και δεν χρωστάω σε κανέναν.
Σε αυτούς που χρωστάω είναι στους γονείς μου που με έφεραν στην ζωή, στην γυναίκα μου και στα παιδιά μου που με στηρίζουν καθημερινά. Στους μαθητές μου - μικρούς και μεγάλους - που τους νιώθω σαν παιδιά μου και με την αγάπη τους μου δίνουν την ενέργεια να αγωνί- ζομαι όλα αυτά τα χρόνια γι αυτούς.
Μια που συζητάμε για την νέα γενιά. Μιλήστε μας για τα παιδιά που βρίσκονται στα σχολεία του νησιού. Τι έχετε να πείτε για την διπλοβάρδια;
Η διπλοβάρδια είναι καταστροφική, τόσα χρόνια για τα παιδιά. Πιστεύω ότι ήταν ο σημαντικός παράγοντας της αποτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θετικό και μπράβο της , το ότι η νέα δημοτική αρχή διαχειρίζεται το μεγάλο έργο που άφησε ο Δ. Μούρτζης. Έτσι με την έξυπνη κίνηση να γίνει συστέγαση Τεχνικού και Γυμνασίου, οδηγούμαστε στην κατάργηση της διπλοβάρδιας.
Για την νεολαία που βρέθηκε στους δρόμους;
Αυτά που ζητάει η νεολαία και τα έχει βαφτίσει αιτήματα της, δυστυχώς δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από το κράτος, οποιαδήποτε και αν είναι η κυβέρνηση. Σαν εκπαιδευτικός και σαν άνθρωπος με ευαισθησίες, έχω υποχρέωση να σταθώ δίπλα στα παιδιά και όσο γίνεται να τους δείξω τον ίσιο δρόμο, όχι τον δρόμο του χουλιγκανισμού. Λείπουν τα σωστά πρότυπα, μήπως φταίμε και ΕΜΕΙΣ για αυτό;
Είχατε τυπώσει σε μια μπλούζα το εξής σλόγκαν: «Και πριν…και μετά…». Τι εννοούσατε;
Είναι μια φράση με πολλά νοήματα, όμως το κυρίαρχο είναι ότι εγώ θα σας λέω: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
Στις επόμενες ερωτήσεις, απαντήστε με τις πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό σας.
Σαρωνικός;
Εκεί, εκεί στη Γ’ Εθνική!!!
Α.Ε. Αίγινας;
Με αγάπη και μεράκι στηρίζεται το τοπικό στοιχείο. Μπράβο στο φίλο μου τον Σταμά¬τη Μαρμαρινό που τόσα χρόνια κράτησε την ομάδα στην Α’ Πειραιά με Αιγινήτες πιτσιρι¬κάδες ποδοσφαιριστές, παράγοντας έτσι κοινωνικό έργο.
Ναρκωτικά;
Το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά.
Δημοτικό σχολείο Βαθέος;
Μεγάλο έργο για το χωριό μου. Δυστυχώς τα φώτα της γνώσης στο Βαθύ, δεν άναψαν ακόμα…
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό και θα θέλατε να αλλάξει στην Αίγινα;
Επειδή ο πατέρας μου ήταν νεφροπαθής και κατανοώ απόλυτα τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας: Η Αίγινα χρειάζεται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο και στη συνέχεια μια μονάδα για νεφροπαθείς που απ’ ότι γνωρίζω γίνονται προσπάθειες να πραγματοποιηθεί στο νησί μας.
Κλείνοντας τη συζήτηση, πείτε μας με το χέρι στην καρδιά, αν θα δηλώσετε υποψη-φιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές και με ποιον αρχηγό να ηγείται του συνδυασμού;
Δηλώνω παρών. Ήρθε η ώρα και όλοι όσοι αγαπάμε το νησί πρέπει να αγωνι¬στούμε για το αύριο των παιδιών μας. Η Αίγινα για να πάει μπροστά στα σοβαρά προβλήματα χρειάζεται πολιτική συναίνεση και ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Μια ευχή για τον λαό της Αίγινας;
Εύχομαι ΥΓΕΙΑ σε όλους και ΥΠΟΜΟΝΗ για αντέξουν στα δύσκολα. Αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Το ποτήρι απλά είναι μισογεμάτο.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου