MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας


«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για μη καταβληθέντα χρέη και τέλη διέλευσης, εκτοξεύοντας μάλιστα εκατέρωθεν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
H ΕΥΔΑΠ διέκοψε την Τετάρτη την υδροδότηση σε πάρκα, σιντριβάνια και ένα πάρκινγκ, διότι παραμένει απλήρωτη εδώ και πολύ καιρό, ενώ πέτυχε τη δέσμευση των λογαριασμών του δήμου, με την εξαίρεση αυτού της μισθοδοσίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει.
Αντίθετα όμως ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας κατήγγειλε ότι η διακοπή της υδροδότησης έγινε σε νηπιαγωγεία, ΚΑΠΗ και χώρους κοινωνικής φροντίδας, κατηγόρησε την εταιρεία ότι «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς για τη μισθοδοσία των εργαζομένων του δήμου και ως μέτρο αντίδρασης πρωτοστάτησε στην κατάληψη των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην περιοχή.
Οι καταγγελίες της ΕΥΔΑΠ
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, «ο Δήμος Κερατσινίου, αντίθετα προς τη ρητή νομοθετική επιταγή, επιβάλλει αυθαιρετώντας προκλητικά, αστρονομικά τέλη διέλευσης και τέλη χρήσης δικαιώματος αγωγών αποχέτευσης, ύψους 14.000.000 € τον χρόνο, και απαιτεί να μην πληρώνει για το νερό που του δίνει η ΕΥΔΑΠ».
«Αδιαφορεί δε πλήρως ποιος και πώς θα πληρώσει τις παράλογες απαιτήσεις. Ψευδέστατα και με μεγάλη άνεση, εκπρόσωποι του Δήμου δηλώνουν ότι η ΕΥΔΑΠ έκανε κατάσχεση σε λογαριασμούς μισθοδοσίας των υπαλλήλων του δήμου. Η αλήθεια είναι ότι οι νομικοί της ΕΥΔΑΠ δείχνοντας ευαισθησία και κοινωνικό πρόσωπο άφησαν εκτός κατάσχεσης ποσό 317.000 € που αφορά κατά δήλωση της τράπεζας στη μισθοδοσία υπαλλήλων του δήμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας.
Το «κατηγορώ» του δήμου
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του δήμου, με την κατηγορούσε την ΕΥΔΑΠ για αναλγησία, διότι σφράγισε «εντελώς ξαφνικά τα ρολόγια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αφήνοντας χωρίς νερό παιδικούς σταθμούς, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του Δήμου».
Έτσι, η δημοτική αρχή εξήγειλε «καταλήψεις διαρκείας», ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Ακροκέραμο, κατηγορώντας την ότι «επέδειξε για πολλοστή φορά πρωτοφανή εμπάθεια και προκατάληψη απέναντι στους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας».
«Η ΕΥΔΑΠ εδώ και πάρα πολλά χρόνια απολαμβάνει εταιρικής κερδοφορίας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόδοση στην κοινωνία της πόλης. Ο κοινωφελής της χαρακτήρας ανάγκασε την κοινωνία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να αποδεχτεί με ή χωρίς τη θέλησή της τις ρυπογόνες για τους κατοίκους της πόλης μας δραστηριότητές της. Σήμερα η ΕΥΔΑΠ επιδεικνύει στυγνό επιχειρηματικό πρόσωπο, σε βάρος των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λειτουργώντας εκδικητικά και τιμωρητικά, επειδή προηγούμενες διοικήσεις του δήμου λειτούργησαν ανεύθυνα και δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς ύδρευσης» επισημαίνει ο δήμος.
Η δημοτική αρχή έχει προσφύγει κατά της ΕΥΔΑΠ, «απαιτώντας την καταβολή αντισταθμιστικών τελών κατ' εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διέλευση κεντρικού αγωγού», καθώς, όπως υποστηρίζει, «διατηρεί μεγάλες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, όπου σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας θεωρείται ο μεγαλύτερος ρυπαντής στην περιοχή». Σύμφωνα με τον δήμο, η ΕΥΔΑΠ «προσέφυγε δικαστικά, διεκδικώντας αναστολή του τέλους», αν και «τον περασμένο Σεπτέμβριο το Διοικητικό Εφετείο επέβαλε την καταβολή του 40% μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης».
Βαρείς χαρακτηρισμοί
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής μίλησε «για μια απαράδεκτη κίνηση αντεκδίκησης της διορισμένης διοίκησης της ΕΥΔΑΠ προς τους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, λόγω της επιβολής τελών διέλευσης του κεντρικού αγωγού από την πλευρά μας προς την ΕΥΔΑΠ».
Στον κ. Τζανή απάντησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Στέλιος Σταυρίδης: «Η χώρα δεν αντέχει άλλα ψέματα, παραπληροφόρηση, λαϊκισμό, ασυδοσία, κατασπατάληση και την τακτική ο ένας να ζει σε βάρος του άλλου. Με καλή διάθεση, πνεύμα συνεργασίας και νοικοκυρέματος, αλλά και ρεαλισμό, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε όλοι να ωφεληθούμε. Αν συζητήσουμε νηφάλια και με διάθεση να λύσουμε τα προβλήματα που οδηγούν την κοινωνία και την οικονομία σε κατάρρευση, τελικά θα επικρατήσει η λογική και όχι οι εξαλλοσύνες και οι αυθαιρεσίες του παρελθόντος».
ΕΥΔΑΠ: 350 εκατ. ευρώ χρωστάνε οι δήμοι
Σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, τα χρέη των δήμων ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι και πριν από δύο μήνες αυξάνονταν με ρυθμό 2,5 έως και 3 εκατ. ευρώ ανά μήνα.
«Η νέα διοίκηση της ΕΥΔΑΠ», συνεχίζεται η ανακοίνωση της εισηγμένης, «κατέστησε σε όλους με κάθε τρόπο σαφές ότι είναι αποφασισμένη να εισπράξει οπωσδήποτε τους τρέχοντες λογαριασμούς, ώστε να σταματήσει η "αιμορραγία" αυτή και να μη γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ και Ολυμπιακή».
«Κάποιοι δήμοι πιστεύουν ότι μπορούν να χρηματοδοτούνται δανεικά και αγύριστα εκ του ασφαλούς από την ΕΥΔΑΠ. Στη δυστροπία τους να πληρώσουν δεν διστάζουν να καταφεύγουν στους γνωστούς λαϊκισμούς, που διχάζουν τους πολίτες και καταστρέφουν την Ελλάδα» καταλήγει η εταιρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος κατά της ΕΥΔΑΠ εκδικάζεται την Παρασκευή.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου