MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - «Σύνδεση με σύνεση!» (Connect with respect!)


Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου! 
Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. 
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online αποτελούν τη θεματική του φετινού και πρώτου (δεκαετούς) επετειακού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), που θα εορταστεί σήμερα Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, τελώντας υπό την αιγίδα της Αντιπροέδρου για την Ε.Ε. και Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes. 
Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe. Με αφορμή τον πρώτο επετειακό (10ετή) εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η Δράση Saferinternet.gr διοργανώνει επίσημο συνέδριο στην Ελλάδα για την ημέρα αυτή. Η ανοιχτή συνεδριακή ημερίδα θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013.
 Τo συνέδριο διοργανώνεται με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, και τη στήριξη του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
 H θεματική του φετινού εορτασμού είναι «Τα Δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μας online», με το σύνθημα: «Σύνδεση με σύνεση!» (Connect with respect!).  Επίσημος συνεργάτης της δράσης Saferinternet.gr στο συνέδριο είναι η εταιρία WIND, χορηγοί η Alpha Bank και ο Κωτσόβολος, και ένθερμος υποστηρικτής η Google.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ. 
 217 Πρεσβευτές για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013!
 217 φορείς σε 44 νομούς της Ελλάδας και την Κύπρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δράσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, για τον φετινό 10ετή επετειακό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Το φετινό σύνθημα της ημέρας «Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση!» κινητοποίησε σχολεία, δήμους, βιβλιοθήκες, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρίες και ιδιώτες να δράσουν ως Πρεσβευτές μας και να πολλαπλασιάσουν τα μηνύματά μας με ομιλίες, θεατρικά έργα, ποιήματα, έργα ζωγραφικής, εργαστήρια, πόστερ και T-shirts.
Τα συγχαρητήρια μου στους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου