MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

  • Στους κοινοτικούς διαδρόμους φημολογείται ότι η Γαλλία στήριξε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο στην σημαντική γεωπολιτικής σημασίας κίνησή του να καταθέσει ρηματική διακοίνωση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα σε ενεργειακές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ. Προς την κατεύθυνση αυτή ώθησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ και ο σύμβουλος εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, τονίζοντας ότι πρόκειται από ελληνικής πλευράς για μία κίνηση έμμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ.  Με άλλα λόγια, ενόψει υλοποίησης τουρκικών εξαγγελιών, η Ελλάδα δείχνει προς την άλλη πλευρά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα. Είναι προφανές ότι ενόψει της συνάντησής τους την 5η Μαρτίου οι κ.κ. Σαμαράς και Ερντογάν προετοιμάζονται τόσο διπλωματικά όσο και επικοινωνιακά.
  • Η άνοδος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και για την Ευρώπη. Διότι ο πολιτικός εξτρεμισμός λόγω κρίσης ανεβαίνει παντού και ενδέχεται, μετά τις εκλογές του 2014, κόμματα τύπου ΧΑ να αποκτούν βήμα και λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν είναι τυχαίο έτσι ότι, σχετική ερώτηση για την άνοδο των εξτρεμιστικών, ρατσιστικών και βίαιων δυνάμεων στην Ευρώπη που υπέβαλαν στην Κομισιόν έξι Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των χρωμάτων, συνυπογράφεται από 22 συναδέλφους τους από τις τέσσερις μεγάλες πολιτικές ομάδες και από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Κατά πληροφορίες μας, οι έξι Έλληνες ευρωβουλευτές (Άννυ Ποδηματά, Σπύρος Δανέλλης κα Μαριλένα Κοππά από το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουμουτσάκος από την ΝΔ, Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Σκυλακάκης) έκαναν λόμπινγκ εδώ και καιρό στους ξένους ευρωβουλευτές στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου για να γίνει αυτή η ερώτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου