MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ -ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ -

άρθρο του Νίκου Οικονόμου

Το 2010 ξεκίνησε η κρίση τον Μαϊο μπήκε το ΔΝΤ στην χώρα μας. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσες φορές ακούστηκε η φράση "ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ" ή πόσες φορές ακούσαμε την λέξη "χαράτσια" ή την φράση "αυξήσεις σε προϊόντα" και άλλα παρόμοια; όλοι θα συμφωνήσουμε ότι καθημερινά τα ακούγαμε είτε στην τηλεόραση είτε στο ραδιόφωνο είτε τα διαβάζαμε σε έντυπη ή ηλεκτρονική  μορφή. Ποιό ήταν το αποτέλεσμα να τρελαθεί ο κοσμάκης, να αποσυντονιστεί , να μην ξέρει τι να κάνει. 
Από την άλλη να έχεις το ΔΝΤ και να παραδέχεται τώρα ότι "έκανε λάθος με την κατάσταση και ότι η ελληνική  κοινωνία δεινοπαθεί".
Όμως τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα τα κανάλια θα συνεχίσουν να μιλάνε για νέους φόρους ,για  χαράτσια και ότι άλλο προκαλεί φόβο, γιατί πολύ απλά ο ΦΟΒΟΣ ΠΟΥΛΑΕΙ. Ανακαλέστε από την μνήμη σας πόσες φορές τα  τελευταία τρία χρόνια έχει υπάρξει σενάριο το οποίο να πουλάει φόβο, χαρακτηριστικό παράδειγμα το δίλημμα ΔΡΑΧΜΗ Ή ΕΥΡΩ;    
Φως στο τούνελ υπάρχει ; δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να πώ είναι αυτό που αντιλαμβάνομαι . Πιστεύω πως η κοινωνία έφτασε στα όρια της. Υπάρχουν τριγύρω μας δράματα που ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα ελάχιστα. 
Στο ερώτημα που προκύπτει αν μπορούν να  κάνουν κάτι οι πολιτικοί; 
Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του, τους γύρισε την πλάτη και ιδιαίτερα στα κόμματα γιατί πορεύονται ακόμα και σήμερα στην χρεοκοπημένη Ελλάδα με παλαιοκομματικές απόψεις. Είναι σκουριασμένα μυαλά που δεν καταλαβαίνουν την κοινωνία ούτε την βοηθάνε , αυτό αισθάνονται οι πολίτες. Και ο φόβος τους την μεγαλώνει αυτή την αίσθηση.
Η λύση είναι ο ενεργός σκεπτόμενος πολίτης, τον οποίο τον έχουμε όλοι μέσα μας, με την αλληλοβοήθεια και την αλληλοϋποστήριξη , μόνο ενωμένοι θα ξεπεράσουμε την κρίση δεν γίνεται αλλιώς. Ο ένας να δίνει κουράγιο στον άλλον για να νικήσουμε τον φόβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου