MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 
ΑΡΘΡΟ  Νίκος Οικονόμου

 Η οικονομική κρίση που ζούμε φέρνει καινούργια δεδομένα στην ζωή μας. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Το “ποίημα” που μας λένε ότι θα τελειώσει η οικονομική κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα και ότι σιγά σιγά θα επανέλθουμε εκεί που ήμασταν, είναι... παρηγοριά στον άρρωστο.
 Η κατάσταση είναι δύσκολη. Από το 2008 έχει ξεκινήσει η ιστορία να γράφεται με την κατάρρευση της Lehman Brothers. To 2010 η κρίση κτύπησε την πόρτα της Ελλάδος οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε. Φυσικά σαν λαός έχουμε τις ευθύνες μας αφού πιστέψαμε το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ( η ευθύνη είναι συνολική ανεξάρτητα αν ψηφίσαμε ή όχι το εκάστοτε κυβερνών κόμμα).
 Τι άλλαξε στην καθημερινότητα μας; Ποιά είναι τα καινούργια δεδομένα;
 Ο πολίτης αρχίζει να χάνει αρκετά δημοκρατικά δικαιώματα που απέκτησε με αγώνες και θυσίες. Βλέπει να μειώνεται το εισόδημα του , να αισθάνεται ανασφάλεια για το αν θα πάρει σύνταξη για το αν θα έχει ένα ικανοποιητικό σύστημα Υγείας και κάθε μέρα που περνάει όλο και θα χάνει κάτι. Υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από το ότι έχασε την ασφάλεια των καταθέσεων ;
 Αυτό που έγινε με τις καταθέσεις στην Κύπρο είναι τεράστιο σοκ για τον πολίτη. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει τι άλλο θα χάσει γιατί η ιστορία της εξαθλίωσης του μέσου πολίτη δεν έχει τελειώσει ακόμα.. Κάθε μέρα που έρχεται μας φέρνει όλο και πιο απαισιόδοξα μηνύματα και δυστυχώς όταν φεύγει παίρνει μαζί της και κομμάτι από την ΕΛΠΙΔΑ.
Ποιοι κερδίζουν από όλα αυτά; Οι μεγάλοι αρπάγες είναι έτοιμοι να μας τα πάρουν όλα και η Ιστορία ανά τους αιώνες αυτό μας διδάσκει. Όταν χάνεται η αισιοδοξία και την θέση της παίρνει ο ΦΟΒΟΣ και η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ τότε ναι, αυτοί κερδίζουν τα αρπακτικά. Αυτοί που θέλουν το πολίτη φοβισμένο και τρομοκρατημένο , χωρίς κουράγια, χωρίς δύναμη, χωρίς καρδιά.
Πρέπει να το καταλάβουμε ότι η Ευρώπη έχει πρόβλημα και το χειρότερο από όλα είναι ότι ζούμε σε κανονικό Μεσαίωνα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνουμε Ασία και δεν πάω στο χειρότερο σενάριο στο να καταντήσει η Ευρώπη σαν την Αφρική.
 Οι μεγάλοι αρπάγες έχουν στήσει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου