MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Όταν ο αθλητισμός δείχνει τον δρόμο της ΕΙΡΗΝΗΣ: Παρτιζάν - ΑΕΚ... 07/04/1999 ή αλλιώς η ημέρα που νικήσαμε τις ... μπόμπες.



Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από δεκατέσσερα χρόνια, η διοίκηση της ΑΕΚ με εμπνευστή της ιδέας τον Δημήτρη Μελισσανίδη, βρέθηκε στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι, προκειμένου να δώσει μήνυμα ειρήνης, μήνυμα αγάπης, μήνυμα ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.
Η αποστολή έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνησή του και τις ευχαριστίες του, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα το κακό που βρήκε τον Σέρβικο λαό.
Αντί - πολεμικό συλλαλητήριο
Σε έναν αγώνα-αντιπολεμικό συλλαλητήριο, εν καιρώ πολέμου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Παρτιζάν, μπροστά σε περίπου 15000 φιλάθλους και των δύο ομάδων, παρότι είχαν πουληθεί και τα 40000 εισιτήρια που είχαν βγει προς πώληση.
Ο λόγος που ο κόσμος ήταν λιγότερος, ήταν τα καύσιμα, καθώς υπήρχε έλλειψη και οι μεταφορές ήταν πολύ δύσκολες. Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ακούστηκαν σειρήνες.
Για την ιστορία ο αγώνας είχε διάρκεια μόλις μία ώρα, καθώς στο 61ο λεπτό οι Γιουγκοσλάβοι, οι οποίοι βρίσκονταν στις εξέδρες, μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας στα χέρια ελληνικές και σερβικές σημαίες, φωνάζοντας "Ελλάς, Ελλάς" και "ΑΕΚ, ΑΕΚ" αγκάλιαζαν και φιλούσαν τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν και οι Έλληνες φίλαθλοι.
Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με σκόρερ τους Κέζμαν στο 13ο λεπτό και Ζουμπούλη στο 26ο. Στο ημίχρονο η ελληνική αντιπροσωπεία, φύτεψε συμβολικά μια ελιά από την Αρχαία Ολυμπία στο κέντρο του γηπέδου, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στα αποδυτήρια, έδωσαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και λαμπάδες στους συναδέλφους τους.
Οι αποστολές των δύο ομαδων:
Παρτιζάν (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ιλιτς, Ιβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, Κέζμαν
ΑΕΚ (Όλεγκ Μπλαχίν): Ατματσίδης (29’ Μιχαηλίδης - 40’ Κουρκούνας), Κοπιτσής (40’ Κωστένογλους), Μπαμπούνσκι, Μιλοβάνοβιτς (42’ Καψής), Τσέκολι (45’ Ζήκος), Κατσαβός, Σαβέβσκι (32’ Κασάπης), Μαλαδένης, Καλιτζάκης, Ζουμπούλης, Νικολαΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου