MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ - ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ...

του Νίκου Οικονόμου

Μπαίνουμε στον Υδροχόο
 Έτσι ήτανε γραμμένα 
Μέσα στ' άστρα τα σβησμένα 
Που 'χα δει στα μάτια της

Μόνο που δεν μένουν όλα ίδια τα πάντα αλλάζουν δεν μένει τίποτα όρθιο. Καταρρέουν  μεγάλες εταιρείες με την κρίση που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όταν ο ναός του χρήματος η τράπεζα δεν μπορεί να σου διασφαλίσει τα χρήματα σου , όταν δεν μπορεί να σε χρηματοδοτήσει , όταν δεν μπορεί να σου δώσει τα χρήματα σου την στιγμή που τα χρειάζεσαι , πως  περιμένεις να κινηθεί το σύστημα; Ποιό είναι το αποτέλεσμα το χρήμα να μην υπάρχει να είναι δύσκολο να το βρείς όσο και να προσπαθείς. Από την άλλη μεριά σου έρχεται το Κράτος και σε πλακώνει στις περικοπές μισθών και στα χαράτσια  γιατί πολύ απλά δεν έχει χρήμα να σου δώσει.
Αυτοί που είναι αδικημένοι είναι οι αυθεντικοί συνταξιούχοι ,όχι οι μαϊμουδιάρηδες, οι οποίοι πληρώνανε τις εισφορές τους κανονικά και έρχονται και τους βάζουν χέρι σε αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν. Γιατί αναφέρομαι στους συνταξιούχους; είναι απλό οι παππούδες και οι γιαγιάδες κινούσαν την οικονομία με το χαρτζιλίκι που έδιναν στα εγγόνια και στα δανεικά και αγύριστα που έδιναν στα παιδιά τους. Τώρα χρήματα  δεν περισσεύουν  τα φέρνουν και αυτοί δύσκολα.
 Η  αλήθεια είναι ότι μας έφαγε το παραμύθι της ανάπτυξης δυστυχώς ζούσαμε με δανεικά και ψευδαισθήσεις έσκασε η φούσκα της ανάπτυξης και δεν μαζεύεται το πράγμα. Το μόνο παρήγορο είναι πως δεν είμαστε μόνοι και άλλα κράτη έχουν το ίδιο πρόβλημα.
 Αυτό που  θα συνεχίσουμε να λέμε είναι πως κάθε πέρυσι και καλύτερα.
 Προβλέπω δε πως το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει. Στηρίχτηκε στο χρήμα στο οποίο είναι πλέον σε έλλειψη. Ποιοί το έχουν; δεν ξέρω . Σίγουρα δεν το έχει ο λαός ο οποίος δεινοπαθεί.
Όπως λέγανε παλιά οι έμποροι στάση χρημάτων παύση εμπορίου.
Πρέπει να επανέλθουμε στις παλιές μας αξίες και αρχές που ήταν  έχω χρήμα αγοράζω δεν έχω κάνω υπομονή , το μαζεύω και αγοράζω. Όσοι το καταλάβουν νωρίς αυτοί θα ορθοποδήσουν οι άλλοι θα ταλαιπωρηθούν.
Τελικά όπως τραγολυδαγε και ο Νίκος Παπάζογλου

Όλα τριγύρω αλλάζουνε 

κι όλα τα ίδια μένουν 
και μένα τα χεράκια της 
με λύνουν και με δένουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου