MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Προεκλογικά ο συνδυασμός ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ έγραφε στις προεκλογικό του πρόγραμμα και είχε δεσμευτεί με τα παρακάτω :
"15. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ
Είναι γεγονός ότι το μεγάλο ζήτημα της μη αξιοποίησης της  Δημοτικής Περιουσίας και των κληροδοτημάτων του Δήμου, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Αιγινητών.
Κι’ αυτό γιατί η Αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας, έπρεπε να αποτελεί ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των Δημοτικών Αρχών.
Σήμερα που η Τοπ. Αυτ/ση, καλείται να δώσει λύσεις σε βασικές ανάγκες, να εξασφαλίσει ΠΟΡΟΥΣ για να ισχυροποιηθεί και να δημιουργήσει ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ, η αδράνεια και η
αδιαφορία, οδηγούν σε δικαιολογημένα ερωτήματα, για τους λόγους που έχουν οδηγήσει σ’ αυτήν την κατάσταση.
Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την Νομοθεσία, ο,τιδήποτε ανήκει στον Δήμο – στην περιουσία του Δήμου και των Κληροδοτημάτων – οφείλουμε να το διαχειριζόμαστε με τρόπο επιμελή  και ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ.
Δεσμευόμαστε:
- Για την άμεση καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, μέσα από την κατάρτιση ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Πρέπει να τονισθεί, ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν τηρήθηκε κτηματολόγιο, παρά την υποχρέωση που απορρέει, από τις διατάξεις της ισχύουσας Νομοθεσίας.
- Για σύνταξη ΜΕΛΕΤΗΣ αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας. "

Αυτά που δεσμευτήκαμε προεκλογικά , μέρος από αυτά έπρεπε να τα έχουμε δρομολογήσει από την πρώτη στιγμή. Αυτά  τα ανέφερα στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Νοεμβρίου του 2013.
Κάποιοι πρώην συναγωνιστές μου και μέλη της διοίκησης με λοιδόρησαν. Η απάντηση μου είναι τα πολιτικά λαμόγια , οι πολιτικοί απατεώνες και οι σύγχρονοι Μαυρογιαλούροι ξεχνάνε τι υπόσχονται και απλά προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους.  Η νοοτροπία του άλλα λέω και άλλα πράττω πρέπει να αλλάξει. Τι είναι το κάτι το είναι αδιαπραγμάτευτο  για εμένα :
Αυτά που  υποσχέθηκες πρέπει να τα υλοποιήσεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις. 
Στο δια ταύτα , στις 26 Αύγουστο του 2013 η ηλεκτρονική εφημερίδα ΑΙΓΙΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ γράφει ένα άρθρο με τίτλο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  (αν κάνετε κλικ στα γράμματα θα μπορέσετε να το διαβάσετε). Η αντίδραση από την μεριά της διοίκησης ή πιο σωστά της εντεταλμένης συμβούλου κας Τιτίνας Κανελά  ήταν να φέρει θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτό που έγινε στα τέλη Αυγούστου δεν προλάβαινε λόγω προθεσμιών (τό άρθρο δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου το δημοτικό συμβούλιο έγινε στις 30 του μήνα). Πράγματι μπήκε ως θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά αναβλήθηκε η συζήτηση  επειδή ο χρόνος είχε περάσει. Ξανα μπήκε ως θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο το οποίο όμως αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Τελικά στις 13 Νοεμβρίου του 2013 έγινε το συμβούλιο και συζητήθηκε το θέμα.
Εκεί πληροφορηθήκαμε από τον κύριο Θεοδωράκη ότι υπάρχει το Ε9 . Ο δήμος λοιπόν  έχει περιουσιολόγιο  από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο Δημήτρης Μούρτζης . Τότε καταγράφηκαν 93 ακίνητα.
Στην εισήγηση της η  κυρία Κανελά μας πληροφόρησε ότι ο Δήμος έχει 96 ακίνητα. Επίσης μας ενημέρωσε ότι οι κύριοι Σταμπουλής Ελευθέριος και Χαρτοφύλακας Ιωάννης είχαν κάνει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους το 2007.Από την κυρία Κανελά έγινε ένας έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων σύμφωνα με την μελέτη-εργασία των προαναφερθέντων κυρίων.
Η εισήγηση της κυριας Κανελά , για κάποιον που ξέρει τι λένε οι νομοί , είναι ότι λέει ο ΚΔΔ 3463/2006 στο Κεφάλαιο Ε' ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ άρθρα 178-198 . Εκεί έπρεπε να στηριχθεί και να βασιστεί η εισήγηση της.
Υπάρχει μια λεπτομέρεια που η κυρία Κανελά δεν την είπε στο δημοτικό συμβούλιο, παρότι της έκανα σχετική ερώτηση, ότι  όλη η δουλειά που είχε κάνει με την συλλογή στοιχείων και εισήγηση ήταν έτοιμα από Μάϊο του 2011, ο δήμαρχος  είχε ενημερωθεί .Η εισήγηση ήταν στο γραφείο του δημάρχου από το Μαϊο του 2011.  Δεν γνωρίζω για ποιόν λόγο δεν το είπε αυτό ίσως να μην ήθελε να εκθέσει τον δήμαρχο.
Αν ενδιαφερόντουσαν όλοι πραγματικά  όλες ενέργειες έπρεπε να έχουν γίνει από τό 2011 και από τότε να είχε έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο , όχι τρία χρόνια μετά.
 Επειδή όπως είπε η κυρία Κανελά όλα είναι θέμα ταϊμινγκ, δηλαδή να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή ,έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1ον έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο
 2ον προηγήθηκε δημοσίευμα σε ηλεκτρονική εφημερίδα - ΑΙΓΙΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ -

Συνεπώς όλα έχουν μια εξήγηση μπορεί να κάνω και λάθος αλλά σίγουρα δεν το έχω σκεφτεί μόνο εγώ. Ο κόσμος πλέον δεν μασάει κουτόχορτο.
Τέλος το τι γίνεται με την καταγραφή της κινητής περιουσία του δήμου δεν γνωρίζουμε.
Άραγε, υπάρχει κατάσταση απογραφής κινητής περιουσίας;  Αυτό το ερώτημα το έχω θέσει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, ορισμένες φορές δε  έχω κάνει ερώτηση για συγκεκριμένα αντικείμενα αν γνωρίζει η διοίκηση που βρίσκονται.
Εν κατακλείδι η ακίνητη περιουσία είναι στην θέση της δεν φεύγει . Το μόνο που  μένει είναι  να την αξιοποιήσουμε.  Καλό και σώφρον  πλέον είναι να το κάνει η όποια επόμενη διοίκηση γιατί ο χρόνος που απομένει δεν φτάνει για να το υλοποιήσει η νυν διοίκηση. Το μόνο που θα κάνει είναι να σπαταλήσει χρήματα για μια μελέτη.
 Για αυτό τον λόγο μίλησα για προεκλογικές υποσχέσεις.
Αυτό που θα αποδώσει άμεσα είναι να δούμε τι γίνεται με την κινητή περιουσία του δήμου γιατί από αυτή αιμορραγεί μόνιμα ό δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου