MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΤΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ - ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΪΝΕΣ ΧΕΙΡΗΛΑΣΙΕΣ


Πέθανε σήμερα ο Γιάννης Καλαμίτσης , ο Πειραιώτης δημοσιογράφος , σε ηλικία 74 ετών.
Το Γιάννη Καλαμίτση τον είχα παρέα από το 1991 μέχρι το 1995  όταν άκουγα την  πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του (06:00 με 08:00) με τίτλο Πρωινές χειρηλασίες  στο ραδιόκασετόφωνο του αυτοκινήτου μου  καθώς πήγαινα για δουλειά από το Μαρούσι που έμενα στο εργοστάσιο που δούλευα στην Μάνδρα Αττικής . Τότε δεν υπήρχε αττική οδός και η διαδρομή ήταν πάνω από μία ώρα. Το ραδιόφωνο ήταν μόνιμα ρυθμισμένο στον ΑΝΤ1 . Μου άρεσε το χιούμορ που είχε , μα πάνω από όλα ήταν λεξηπλάστης ήταν ένα άτομο που έδινε εριθίσματα στον ακροατή και τον ξύπναγε. Μου άρεσε ότι  στις εκπομπές του  είχε  στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα).
Τελευταία φορά που τον άκουσα ήταν πριν δύο χρόνια στον REAL FM. Επίσης είχε στήλη και στην εφημερίδα REALNEWS.
Εκτός από δημοσιογράφος ήταν συγγραφέας επιθεωρήσεων και έγραφε στίχους για τραγούδια . 
Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).
Εδώ, είναι το Τέλος της Ανατολής
Εδώ, που είναι η Αρχή της Δύσης
Eδώ, που σμίξαν Φράγκοι και Βυζαντινοί
Εδώ, και ο Χριστός και ο δερβίσης

Εδώ, απ’ τον Ηλιο κρύβονται οι Θεοί
Εδώ, ο Ερωτας Θεός κι Αλήτης
Εδώ, που σμίγει η Δύση και Ανατολή
Εδώ, ο Ηλιος είναι Ισοβίτης!

Εδώ, Είναι Ελλάδα! Κι Είναι Αλλιώς
Μεσ’ της Ευρώπης τον Χειμώνα
Εδώ ο Ηλιος μας Παλιός
Κι Είναι Μεγάλη η Σκιά του Παρθενώνα!

Εδώ, που έχει Φιλότιμο ο Καιρός
Εδώ, που αν θέλεις λες, «και δε βαριέσαι»,
Εδώ, που ο Φίλος Είναι κι Αδελφός
Εδώ, που δίχως Λόγο, Ξεπουλιέσαι

Εδώ, γεννήθηκαν Ολα τα Γιατί;
Εδώ, ο Ερωτας Θεός κι Αλήτης
Εδώ, που σμίγει Δύση και Ανατολή
Εδώ, ο Ηλιος είναι Ισοβίτης!

Εδώ, Είναι Ελλάδα! Κι Είναι Αλλιώς
Τι κι αν αλλάξαμε Αιώνα
Κι αν σε κουράζει το Γαλάζιο και το Φως!
Είναι Μεγάλη η Σκιά του Παρθενώνα!


Ορισμένες  ατάκες του 
Ο Γιάννης Καλαμίτσης είπε κάποτε πως πολιτισμός είναι να έχεις στο σπίτι σου τουαλέτα. Κουλτούρα όμως είναι να ξέρεις να τραβάς το καζανάκι.
Ο κόσμος θα σωθεί μόλις πάψει να ακούει αυτούς που του λένε ότι θα τον σώσουν
¨Έκανε  αιμοκάθαρση και ζήτησε από δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη να το αναφέρει χωρίς να πρόκειται για παραβίαση ιατρικών δεδομένων διότι σε μία συνέντευξη που του είχε δώσει στην Ελευθεροτυπία, του ζήτησε ο ίδιος να το γράψει. «Να το δημοσιοποιήσεις για να παίρνουν θάρρος όσοι βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση» του είπε. «Σιγά το σπουδαίο άλλωστε, πηγαίνω στην κλινική τρεις ώρες το πρωί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, κάθομαι αραχτός και απολαμβάνω τη Μενεγάκη στην τηλεόραση και όλα τα άλλα πρωινάδικα». Ήταν πολύ καυστικός στο χιούμορ του ο πολυπράγμων Γιάννης Καλαμίτσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου