MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΑΙΓΙΝΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την ανάπτυξη μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην θέση Λιγέα Αίγινας, περίμενα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να έχει πλημυρίσει από κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Είχα πληροφορηθεί από την  “αγορά”   ότι ο κόσμος δεν το συζητάει. Σκεφτόμουν ότι  αποκλείεται  να μην υπάρχουν αντιδράσεις για ένα τόσο ζωτικό θέμα για την Αίγινα.
Τελικά αποδείχθηκε στην πράξη ότι λίγοι ήταν αυτοί που ενδιαφέρθηκαν. Ευτυχώς παραβρέθηκαν   ψαράδες που  θίγονται επαγγελματικά  και κάτοικοι  από την Πέρδικα. Η ανταπόκριση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα  ήταν χλιαρή. 
Αναρωτήθηκα το γιατί και έψαξα να βρω του λόγους  της μη ανταπόκρισης. Κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικοοικονομικά  προβλήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνεται προτεραιότητα στην επιβίωση. Ο οικογενειάρχης και ο απλός πολίτης  προβληματίζεται για το πως θα έχει στο σπίτι  του φαγητό, πως θα έχει ρεύμα, πως θα έχει θέρμανση, πως θα ανταπεξέλθει  στα δάνεια και στους φόρους, πως θα σπουδάσει το παιδί ,αν θα έχει δουλειά. Τα προβλήματα ου αφορούν το κοινωνικό σύνολο  τα έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα. Μήπως  αυτό να εκμεταλλεύονται οι διοικούντες και τα συμφέροντα;  Πρέπει να αντιδράσουμε και  να μην μείνουμε  αδρανείς.
Το πρόβλημα με τη  μονάδα της ιχθυοκαλλιέργειας είναι ότι  η καταστροφή του θαλασσιού περιβάλλοντος.  Συνέπεια αυτού είναι να υποστεί ζημιά και η τουριστική οικονομία του νησιού. Ο απλός πολίτης  δεν πείθεται και ξέρετε γιατί;
Διότι υπάρχει η επίγεια μόλυνση που την βλέπει και την βιώνει καθημερινά και αυτή δεν είναι άλλη από τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Όγκοι σκουπιδιών ΠΑΝΤΟΥ. Κάδοι εξαφανισμένοι. Αποκορύφωμα οι όγκοι σκουπιδιών έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Ειρήνης.  Έτσι τιμάμε και σεβόμαστε τους νεκρούς; Κυρία Κανελά είσαστε υπεύθυνη σύμβουλος για τα νεκροταφεία.  Ο  προκάτοχος σας κύριος Καλαφάτης αυτό το πρόβλημα δεν το άφηνε στο έλεος του Θεού , αλλά προσπαθούσε για τα δέοντα. Εσείς τι θα πράξετε;
Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου φέτος σε ποιο βουνό σκουπιδιών θα κόψετε την βασιλόπιτα; Και το ρωτώ γιατί  το 2012 όταν δεν είσαστε δημοτικός σύμβουλος αλλά Πρόεδρος της Επαγγελματικής  καλέσατε  τις κάμερες    και κόψατε βασιλόπιτα δίπλα στα σκουπίδια. Τώρα θα πράξετε το ίδιο;
Κωδικοί και εντάλματα πληρωμών για νέο ειδικό σύμβουλο υπάρχουν, το ίδιο και για ορισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας.
 Εντάλματα πληρωμών για την μεταφορά των σκουπιδιών  στην χωματερή  και  για επισκευή των μηχανημάτων του δήμου δεν υπάρχουν .  Μόνο 1350 ευρώ έχει πληρώσει ο δήμος για ένα ολόκληρο εξάμηνο.
Τέλος δεν βρίσκονται  χρήματα για κοινωνική πολιτική από την μεριά του Δήμου,  τη  στιγμή που άλλοι δήμοι βρίσκουν λεφτά για τους δημότες τους και παράγουν κοινωνικό έργο .  Έχουν δημιουργήσει ειδικά ταμεία για να  έχουν χρήματα ώστε να κάνουν επανασυνδέσεις ρεύματος, να δώσουν χρήματα σε παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες  πόλεις  και να μοιράζουν τρόφιμα στους δημότες τους.
Ως δημοτικός σύμβουλος έχω οδηγό την φράση του  πρώην δημοτικού συμβούλου Βασίλη Χατζηκωνσταντίνου  γνωστός ως “Τσίχλας”  «Εγώ  ως δημοτικός σύμβουλος μπήκα πλούσιος  και έφυγα φτωχός»


ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΤΟΣ

*το άρθρο μου δημοσιεύτηκε στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στο τεύχος 148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου