MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Μήλο: Φάρμακο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα


Τα μήλα, όπως τα φάρμακα, χωρίς όμως τις παρενέργειές τους, μπορούν να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή υγεία, υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Αυτό δείχνει ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας διατροφή, μπορεί να κάνουν πραγματική διαφορά στην πρόληψη της καρδιακής νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ενηλίκων δεν καταναλώνουν, τις συνιστώμενες πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε ημέρα, σύμφωνα με τις έρευνες.

Ο DR Adam Briggs, επικεφαλής της έρευνας και οι συνεργάτες του από το βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, λένε ότι αν κάθε ενήλικας, κατανάλωνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά την ημέρα, τότε 11.000 θάνατοι από αγγειακά νοσήματα, το χρόνο, θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

 Η ομάδα εργάστηκε σε περιπτώσεις εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών. Συνταγογράφησε, σε κάποιους ασθενείς άνω των 50, το φάρμακο στατίνη, που μειώνει την χοληστερίνη, και σε άλλους πρότεινε την κατανάλωση ενός μήλου την ημέρα.

Υποθέτοντας ότι τουλάχιστον επτά στους 10 συμμορφώθηκαν με τις συμβουλές , το φάρμακο, κατέληξαν,  θα μπορούσε να σώσει 9.400 ζωές και η κατανάλωση του μήλου, 8.500 ζωές το χρόνο .

Τα συμπεράσματά τους στηρίζονται σε μια ευρεία μελέτη που συμπεριέλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου