MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ . ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ;ΙΔΩΜΕΝ


Στο site e-Nautilia.gr  διάβασα το κάτωθι άρθρο:
"Το ενδεχόμενο ένωσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών λόγω κρίσης εξετάζεται για το νησί της Αίγινας .
Οι τρείς ναυτιλιακές που εκπροσωπούνται από τα πλοία «Άρτεμης», «Ποσειδών», «Φοίβος» και «Αχαιός» (ο οποίος ήταν στην γραμμή πριν λίγα χρόνια), υπέβαλλαν αίτημα έγκρισης στο ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) το οποίο θα συζητηθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου.
Ας ελπίσουμε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση για τους κατοίκους στην Αίγινα, που ενώ βρίσκονται μόλις 12-13 μίλια από τον Πειραιά, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση τους. Μην ξεχνάμε ότι η μία υπηρεσία μετά την άλλη αποχωρούν από την Αίγινα και έτσι οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν πολύ συχνά στον Πειραιά.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και την απομόνωση του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος». Βέβαια δεν προκαλεί εντύπωση στους κατοίκους της Αίγινας η απομόνωση του συγκεκριμένου πλοίου. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό στο νησί, ότι το πλοίο της ΑΝΕΣ δεν το πολύ πάνε οι υπόλοιπες ναυτιλιακές."

Εχω να επισημάνω ότι όταν είχαμε ανταγωνισμό είχαμε προσφορές . Όταν υπηρχε κοινοπραξία , προ Σφηνιά εποχή, είχαμε τελευταίο καράβι απο Πειραιά 8μ.μ. και από Αίγινα την ίδια ώρα. Επίσης το πρώτο πλοίο απο  την Αίγινα ήταν 6:10 το πρωί . Η κοινοπραξία ξεκίνησε με μείωση τιμών αυτό που θέλουμε είναι σωστή κατανομή των δρομολογίων όχι το τελευταίο πλοίο από Πειραιά 15:35. Όταν είχαμε κοινοπραξία είχαμε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα Μέθανα και τον Πόρο τώρα τι;
Στην Τουρκία , η διαδρομή Κων/πολη- Πριγκηπονήσια που είναι   ίδια μίλια με τον Πειραιά-Αίγινα  το εισιτήριο του επιβάτη εχει 5 λιρες ή 2 ευρώ και κατι. (το έγραψε ο κυριος Παπανικολόπουλος σε σχόλιο στο Facebook). Τι κατάφεραν οι Τούρκοι να αυξήσουν την  κίνηση των τουριστών και των πολιτών στην συγκεκριμένη διαδρομή. 
Αν στόχος τους είναι η εξόντωση του πλοίου Αγιος Νεκτάριος για να ελέγξουν πλήρως την γραμμή αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. 
Αν ο στόχος της κοινοπραξίας είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων , η ορθη κατανομή των δρομολογίων . Χαιρετίζω αυτή την κίνηση είναι καλό για το νησί και τον τουρισμό. Από ότι έχω πληροφορηθεί αλλά δεν έχω διασταυρώσει είναι οτι το πλοίο  Αγιος Νεκτάριος δεν μπήκε στην κοινοπραξία διότι η εταιρεία ΑΝΕΣ έχει μπει στο αρθρο 99.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου