MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΗΝ 29η ΙΟΥΛΙΟΥ 2013



Με έχει προβληματίσει έντονα το γεγονός ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο με το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού και ειδικά με τα τεύχη δημοπράτησης.
Ευθύνη έχουμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί πρέπει να ελέγχουμε αν πράττει και κάνει σωστά την δουλειά της η διοίκηση του δήμου. Κάποιος κακοπροαίρετος  μπορεί να πεί ότι  « τα έχει κάνει πλακάκια η διοίκηση του δήμου με τους υδρομεταφορείς  για να καθυστερεί το έργο» εμείς (ως σύμβουλοι) πρέπει να ελέγχουμε  αν είναι έτσι ή αν είναι απλά ανίκανη .
Περίμενα από την δημοτική αρχή να ζητήσει μια ΣΥΓΝΩΜΗ από τους πολίτες του νησιού για την ταλαιπωρία που υπέστησαν λόγω της έλλειψης νερού. Περίμενα μια ΥΠΟΣΧΕΣΗ ότι δεν θα υπάρξει   ξανά τέτοια ταλαιπωρία. ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν άκουσα.
Είναι υποχρέωση όλων των δημοτικών συμβούλων και ιδιαίτερα της διοίκησης και του δημάρχου να έχουμε νερό στις βρύσες μας.
Όλες οι ενέργειες που έγιναν από τους δημοτικούς συμβούλους που ασχολήθηκαν με το θέμα ήταν οι αυτονόητες γιατί είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε (ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί) στην επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης. Είναι το αυτονόητο να έχουμε νερό στις βρύσες μας. (Από την μεριά μου βοήθησα ,όσο μπορούσα , τον δήμαρχο για την επίλυση του προβλήματος της υδροδότησης του νησιού , όταν είχε προκύψει η κρίση)
Οι τουρίστες δημοτικοί σύμβουλοι  έλαμψαν παλι δια της απουσίας τους , το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι κριτική και λαϊκισμό.
Δεν μπορεί μια ζωή να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ειδικά οι μικροκαταναλωτές. Αλήθεια ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τους μεγαλοοφειλέτες του νερού; Έχουμε κόψει νερά;
Η υδροδότηση λέτε πως ομαλοποιήθηκε είναι σίγουρα αυτό; Ας  ρωτήσουμε τους κατοίκους των Αγίων Ασωμάτων αν έχουν νερό στο σπίτι τους. Αυτοί οι πολίτες τι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;
Υπάρχει μια διαφορά κυβικών στο νερό μεταξύ του δήμου και των υδρομεταφορέων θα διεκδικήσουμε τα χρήματα αυτά ή θα τα πληρώσουν οι σύμβουλοι από την τσέπη τους τις τυχόν διαφορές;
Με τόσα λεφτά που παίρνουμε για επιχορήγηση στο νερό μήπως πρέπει να σκεφτούμε  σοβαρά την αγορά των υδροφόρων; γιατί μάλλον ο αγωγός δεν έρχεται.
Όσο για το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που είναι ο τουρισμός . Σας ερωτώ πέρα από τον ήλιο και την θάλασσα τι άλλο έχουμε να επιδείξουμε;
Νερό δεν έχουμε , έχουμε όμως σκουπίδια και λακκούβες, δεν έχουμε αστική συγκοινωνία για να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες, έχουμε υποτυπώδη λειτουργία του κέντρου υγείας χωρίς να φταίει το προσωπικό . Πώς θα μιλάμε για τουρισμό  με αυτά τα προβλήματα;
Ποιοι φταίνε ή ποιος φταίει  για την κακή λειτουργία του δήμου ; δεν φταίνε μόνο οι αντιδήμαρχοι ποιότητα ζωής και ύδρευσης αλλά και ο αντιδήμαρχος οικονομικών γιατί χωρίς χρήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες αυτές.
Τέλος αν δεν λύσουμε τα βασικά προβλήματα  που έχουμε στην Αίγινα όλοι μαζί , πιστεύοντας πραγματικά στην σύνθεση , στην συναίνεση και στην συνεργασία, δεν πρόκειται να πάμε την ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ . Πρέπει να δουλέψουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την Αίγινα. Ας  βάλουμε στην άκρη τις όποιες πολιτικές μας αντιπαραθέσεις για το καλό του νησιού. Η Αίγινα θα συνεχίσει να υπάρχει,  οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται.
Κλείνοντας έχω να πώ τούτο κύριε Δήμαρχε πληροφορήθηκα ότι ο δήμος Πειραιά θα αντικαταστήσει 50 απορριμματοφόρα και θα τα μοιράσει σε άλλους δήμους . Σας προτείνω λοιπόν να ζητήσουμε κάποια από τα παλαιά του απορριμματοφόρα  για να βοηθήσουμε στην ομαλή λειτουργία της καθαριότητας .


Σας ευχαριστώ πολύ.

ΥΓ οι παρενθέσεις είναι για να διευκρινίσω κάποια πράγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου