MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΙΓΙΝΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 συνεδρίασε το συμβούλιο του τοπικού διαμερίσματος Αίγινας. Ένα από τα θέματα που είχε προς  συζήτηση-έγκριση ήταν η άδεια λειτουργίας μαγαζιού με μουσικά όργανα. Όταν ήρθε το θέμα προς συζήτηση ζητήθηκε από τον επιχειρηματία η άδεια ηχομόνωσης .
Ο επιχειρηματίας απάντησε ότι είναι κατατεθειμένη, όμως στον φάκελο η άδεια δεν υπήρχε!!!
Περιέργως  από τον φάκελο έλειπε ένα έγγραφο  η άδεια ηχομόνωσης, την οποία  ο επιχειρηματίας την είχε καταθέσει και έπρεπε να υπάρχει στο φάκελο.
Το θέμα πήρε αναβολή για την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013  όπου θα γινόταν εκ νέου συμβούλιο για να δοθεί η άδεια   στον επιχειρηματία εφόσον θα υπήρχε στον φάκελο η  άδεια για την ηχομόνωση.
Την Παρασκευή το συμβούλιο του τοπικού διαμερίσματος δεν έγινε λόγω έλλειψη απαρτίας παρόντα ήταν  μόνο 2 μέλη -η κα Σοφία Πρωτονοταρίου και ο κο Σταύρος Σακκιώτης (ο μοναδικός παρών και στα δύο συμβούλια)-  ο κύριος Κώστας Γαλάνης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κο Τζίτζη Ευάγγελο  ότι το συμβούλιο αναβλήθηκε;;;  για αυτόν τον λόγο δεν παρέστει ο κος Γαλάνης  στο συμβούλιο.
Το συμβούλιο του δημοτικού διαμερίσματος ήταν υποχρεωμένο να δώσει την άδεια γιατί το μόνο που ελέγχει είναι αν ο κάθε επιχειρηματίας έχει καταθέσει όλα  τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια του, όλα τα έγγραφα υπήρχαν από την μεριά του επιχειρηματία, το μόνο που περίμενε ήταν η έγκριση από το τοπικό διαμέρισμα.
Ότι αφορά την ηχορύπανση υπεύθυνη για τον έλεγχο είναι η αστυνομία και όχι ο δήμος.
Η εκάστοτε δημοτική αρχή ΟΦΕΙΛΕΙ να συμπεριφέρεται με ισονομία στους πολίτες αυτό που έγινε στον συγκεκριμένο επιχειρηματία δε είναι ούτε ΝΟΜΙΜΟ αλλά ούτε και ΗΘΙΚΟ.
Το πως αισθάνεται ο επιχειρηματίας είναι κατανοητό σε όλους μας αισθάνεται πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Μερικά περίεργα ερωτήματα
Είναι απορίας άξιον ότι μέσα από τον φάκελο είχε εξαφανιστεί η άδεια για την ηχομόνωση.
Πώς έλειπε από τον φάκελο την έβγαλε κάποιο χέρι; υπήρξε αμέλεια από την υπάλληλο;
Γιατί ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος είπε ότι έχει αναβληθεί το συμβούλιο ; σε τι αποσκοπεί αυτή η ενέργεια του ;
Ή μήπως είχε δουλειά και δεν μπορούσε να παραστεί ; όφειλε όμως να ενημερώσει από νωρίς  τους υπόλοιπους συμβούλους ότι δεν μπορούσε να είναι παρών  ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για να  πραγματοποιηθεί το τοπικό συμβούλιο ώστε  να μην ταλαιπωρηθεί ο επιχειρηματίας.  Γιατί όμως δεν το έκανε αυτό;
Αν δεν μπορεί να είναι ένας σωστός πρόεδρος ας παραιτηθεί.
Τέλος κάποιοι έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση της αδειοδότησης ας τους αποδοθούν.

ΥΓ.
Ο δήμος δεν είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο  της ηχορύπανσης είναι δουλειά της αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου