MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

“Απο την παραβατικότητα στην επιχειρηματικότητα”



Καθιστώντας την επιχειρηματικότητα ως βιώσιμη επιλογή για νεαρούς παραβάτες.
Το ευρωπαϊκό έργο Fresh Start αποτελεί μια διετή πρωτοβουλία και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.
Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος προκειμένου οι ευρωπαίοι εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης να εφοδιαστούν με νέες δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να εκπαιδεύσουν, με τη σειρά τους, αποτελεσματικά νεαρούς παραβάτες σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Κύριος στόχος του έργου είναι να προσαρμόσει το υπάρχον καινοτόμο εκπαιδευτικό υλικό, που έχει εντοπιστεί ήδη από προηγούμενο ευρωπαϊκό έργο, στις ιδιαίτερες ανάγκες, το κοινωνικοπολιτιστικό και γλωσσικό πλαίσιο των νεαρών παραβατών. Στη συνέχεια, το έργο προβλέπει την ανάπτυξη αναλυτικού προγράμματος καθοδήγησης καθώς και πολύγλωσσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι εκπαιδευτές θα μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, στην εκπαίδευση νεαρών παραβατών, σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Το Fresh Start αναπτύχθηκε από μια διακρατική κοινοπραξία που συστάθηκε ειδικά για την υλοποίησή του. Αποτελείται από εφτά (7) φορείς προερχόμενους από πέντε (5) Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. (Ρουμανία, Ελλάδα, Λιθουανία, Εσθονία και Πορτογαλία) με συμπληρωματική εξειδίκευση και εμπειρία.
Ονομαστικά οι εταίροι είναι, το Ίδρυμα Δημοκρατίας της Ρουμανίας (Ρουμανία) που είναι ο συντονιστής του έργου, η Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες (Ελλάδα), η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Ελλάδα), η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, όπως επίσης τα  κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης & συμβουλευτικής PPKCentras (Λιθουανία), NGO Best Opportunities (Εσθονία) και TECMAIA – science and technology park of Maia, S.A., E.M. (Πορτογαλία).
Το έργο έχει αρχίσει να υλοποιείται με σκοπό την ολοκλήρωση των παραδοτέων του.

Πηγή άρθρου: freshstartproject.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου