MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τι είναι αυτό το μήνυμα που λέει ο xxx@gmail.com wants to follow you ;




Όλο και περισσότεροι από σας θα παίρνετε αυτό το e-mail και θα αναρωτιέστε τι είναι.
Λοιπόν:
  1.  δεν είναι ιός, είναι ένας spam τρόπος προσέγγισης/μάρκετιγκ
  2. είναι  σπάσιμο νεύρων  της google, αν και ανήκει σε άλλη (τςςςς...) εταιρεία.
  3. δεν σας το στέλνουν με τη θέλησή τους αυτοί που βλέπετε.
  4. σκοπός του είναι να σας "δέσει" με την υπηρεσία, αφού καταγράφει τι επισκέπτεστε και από οποιοδήποτε υπολογιστή κι αν μπείτε στο λογαριασμό gmail σας, θα σας προτείνει πράγματα, με βάση το ιστορικό σας. Big Brother δηλαδή....

Αυτά είναι τα βασικά.
Το μήνυμα το στέλνει αυτόματα η υπηρεσία flipora και είναι άκρως "κατασκοπική".
Για παράδειγμα, ενώ εσείς ψάχνετε αμέριμνα στο google για κάποια συμμαθήτριά σας,  π.χ. "Ελένη Παπαφίγκου" (τελείως τυχαίο το όνομα), η google σας καταγράφει -δεν ξεχνά- και κάποια στιγμή, θα πάρετε ένα τέτοιο μήνυμα από κάποια που τυχαίνει να έχει e-mail epapafig@gmail.com (π.χ. πάλι).
Πατώντας το Yes θα οδηγηθείτε στο site της flipora 
Πιό επιστημονικά και σύμφωνα με την ίδια τη Flipora
To Flipora είναι μια νέα υπηρεσία που σας βοηθά να ανακαλύψετε ειδήσεις και θέματα που σας ενδιαφέρουν, καταγράφοντας όλες τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και αναλύοντας στοιχεία όπως πόση ώρα παραμένετε σε αυτές, πού κάνετε like/share και πολλά άλλα.
Στην ουσία πρόκειται για ένα add-on για τον browser σας (Chrome, Firefox, Internet Explorer) που αποθηκεύει τα URLs όλων των sites που επισκέπτεστε, εξαιρώντας όσα από αυτά απαιτούν κωδικό και άλλα τα οποία καθορίζετε εσείς. Βάσει των πληροφοριών αυτών, η υπηρεσία χτίζει το προσωπικό σας προφίλ και σας εμφανίζει το περιεχόμενο που κρίνει σχετικό.
Αρχικά επιλέγετε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν (τεχνολογία, ταινίες, μουσική, αστεία κ.λ.π.) και η υπηρεσία φροντίζει να σας παρουσιάσει αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις σας. Κάθε φορά που κάνετε click σε κάποια σελίδα, οι προτάσεις διαμορφώνονται ανάλογα. Σε περίπτωση πάλι που κάποιο θέμα δε σας ενδιαφέρει, μπορείτε να επιλέξετε 'Flip to Next Page'. 

περισσότερα
http://www.flipora.com/faq.jsp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου